14. kolo
20.12.2020 17:30 CET
6 : 2
(4:1)

Reportáž

Manchester United doma převálcoval Leeds

Manchester United porazil v domácím utkání čtrnáctého kola anglické ligy Leeds United 6:2. Domácí dali čtyři branky už v prvním poločase, když se postupně dvakrát trefil McTominay a jednou Fernandes s Lindelöfem. Za Leeds ještě před poločasem snížil Cooper. Za Manchester však další dva góly přidali James s Fernandesem, takže už Dallasova přesná trefa nic nezměnila.

Manchester United se hned z kraje zápasu dostal do vedení. Ferdnandes ve druhé minutě rozběhl útočnou akci, rychle předal míč nabíhajícímu si Scottu McTominayovi, jenž dělovou ranou k tyčce nedal brankáři hostí absolutně žádnou šanci.

Skotský záložník byl proti Leeds při chuti, protože o minutu později se z gólu radoval podruhé. Martial našel za obranou velmi chytrou přihrávkou právě McTominaye, jenž si míč šikovně převzal a propálil i podruhé brankáře Mesliera.

Leeds sice vstřelil v 19. minutě kontaktní gól, ale radost hostujícím hráčům zůstala jen na chvíli, neboť šlo o ofsajd.

O minutu později tak gólové hody v "Divadle snů" pokračovaly. Martial dostal míč do vápna, ale nedokázal obejít bránícího soupeře. K míči tak rychle přispěchal Bruno Fernandes a dělovou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Zápas se pak na chvíli uklidnil, ale jen do 37. minuty, kdy "Rudí ďáblové" přidali další branku. Po rohovém kopu prodloužil míč Martial na zadní tyčku, kde byl nachystaný Victor Lindelöf se svým pohotovým zakončením, kterým zvýšil už na 4:0.

Hosté dali první gól ve 41. minutě, a tak si alespoň lehce udrželi naději do druhého poločasu na bodový zisk. Centr od praporku dolétl až na hlavu Liama Coopera, který hlavou snížil náskok soupeře.

Ve druhé půli uběhly jen dvě minuty a Manchester mohl skórovat znovu. Bruno Fernandes našel ve vápně Martiala, který si obhodil obránce, měl výbornou palebnou pozici, ale trestuhodně minul branku.

Na druhé straně byla v 50. minutě také jasná gólovka. Z pravé strany centroval Rodrigo na zadní tyčku, ke střele z první se dostal Raphinha, ale De Gea předvedl fantastický zákrok a míč vyrazil na tyčku.

Daniel James v 66. minutě zvýšil vedení Manchesteru už na 5:1, byl to jeho první gól v Premier League po více než roce a čtvrt. To není příliš dobrá statistika pro křídlo. McTominay se pár rychlými kličkami zbavil svých strážců, jednomu dokonce nasadil housle, načež našel přesným pasem Jamese, který si skvělým prvním dotekem obhodil obránce a následně prostřelil brankáře Mesliera.

Po chvíli nastala pro Leeds ještě větší pohroma, když byl Martial faulován v pokutovém území. Penalty se ujal Bruno Fernandes, Meslier zůstal stát uprostřed, ale Portugalec poslal míč k tyčce.

Hosté dali v 73. minutě svůj druhý gól a je třeba dodat, že byl výstavní. Střídající Stuart Dallas dostal míč na osu hřiště a vyslal milimetrovou střelu do šibenice. Zde neměl brankář domácích absolutně žádnou šanci. Dallas tak uzavřel dnešní gólovou listinu.

V 84. minutě Martial vysunul Cavaniho, jehož ránu dokázal Meslier vyrazit. Následně se k dorážce dostal také James, ale i tento pokus brankář hostí zlikvidoval.

Fred využil o tři minuty později chyby v rozehrávce Leedsu, domácí se dostali do značného přečíslení, ale zmiňovaný Brazilec nesmírně hamounil. Místo přihrávky na Cavaniho, který by míč uklidil do prázdné branky, chtěl dát sám gól, ale nechal vyniknout brankáře Mesliera.

V poslední minutě se ještě mohli radovat hosté. Harrison měl jasnou tutovku na kopačkách. Bamford přenechal prvnímu jmenovanému přízemní centr, ale Harrison téměř z malého vápna vůbec netrefil branku.

Manchester United se tak dostal na třetí místo, a to má ještě utkání k dobru. Leeds je čtrnáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
LeedsUnited

1:2

Reagovat
BennDyaz

Reagovat
Devil

Skoro.......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele