23. kolo
06.02.2021 21:00 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

Abdoulaye Doucoure (© AFP)

Bláznivá přestřelka vítěze nenašla, United remizovali s Evertonem 3:3

Parádní přestřelka byla k vidění na Old Trafford, kde nakonec domácí Manchester United přišel o dva body, když v nastaveném čase přišel o vítězství nad Evertonem. United v utkání dvakrát vedli, přesto se jim však zápas nepodařilo dovést do vítězného konce a v boji o titul jim tak městský rival Manchester City může v případě výhry na půdě Liverpoolu odskočit již na 5 bodů.

Oba týmy na nic nečekaly a už od úvodních momentů se pustily do útočení. Nejprve se po pěkné přihrávce Gomese dostal za obranu Calvert-Lewin, toho ale na poslední chvíli zablokoval spolehlivě se vracející Shaw. Na druhé straně se obratem nadechl k pěknému sólu Greenwood, cestou do vápna vymíchal dva soupeře, ovšem jeho střela z úhlu se mezi tři tyče nevešla.

Po pětadvaceti minutách už se ovšem skóre poprvé měnilo. Na pravé straně zakombinoval Rashford s Bissakou, vytvořil si dva metry prostoru a nádherným centrem našel na zadní tyči nabíhajícího Cavaniho, který zblízka dopravil míč do sítě. Uruguajský útočník zase jednou ukázal, že co se týče pohybu v pokutovém území, tak mu může konkurovat jen hrstka fotbalistů. Ještě veseleji bylo pro domácí fotbalisty na konci první půle. To se totiž hlavní role chopil záložník Fernandes, který na hranici šestnáctky dostal až trestuhodně moc volného prostoru a prakticky z kroku vyslal na branku hostí nádhernou střelu, na kterou se brankář Olsen natahoval marně.

Pokud ale někdo čekal, že Rudí ďáblové utkání zkušeně dovedou do vítězného konce, tak se šeredně mýlil. Již po třech minutách druhé půle se vydal na ofenzivní výlet záložník Davies, který hezkou přihrávkou našel rozeběhnutého Calverta-Lewina. Ten se sice již dostal do velkého úhlu, jenže jeho centr trestuhodně podcenil brankář De Gea, když jej pouze vyrazil do nebezpečného prostoru před sebe, kde jej do prázdné branky dopravil záložník Doucoure.

Jen o tři minuty později přišla pro domácí opravdová studená sprcha, bylo totiž srovnáno. To si na přetažený centr Digneho naběhl opět Doucoure, chytrou přihrávkou našel uvnitř vápna osamoceného Jamese Rodrigueze, který prudkou přízemní střelou srovnal stav utkání na 2:2. Domácímu celku mohl navrátit vedení Rashford, ten ale ve velké šanci nastřelil pouze brankáře Olsena.

Přesto se Rudí ďáblové dokázali vrátit do vedení. Na volný přímý kop Shawa si nejvýše naskočil záložník McTominay a jeho nepříliš prudká hlavička si nakonec našla cestu až za záda hostujícího brankáře - ten totiž při pokusu o zákrok smolně uklouzl a na míč tak nedosáhl. Definitivně rozhodnout mohl Rashford, který se po pěkné kolmici Fernandese dostal za záda hostující obrany, v zakončení se neukvapil, míč si ještě zasekl, čímž kompletně zmátl vyběhnuvšího brankáře Evertonu, jenže v rozhodující chvíli nakonec levačkou poslal míč těsně vedle.

Svěřenci Ole Gunnara Solskjaera poměrně pohodlně kontrolovali hubený náskok, jenže zápas nakonec vyhrát nedokázali. V samotném závěru nastaveného času se nejprve chyby dopustil střídající Tuanzebe, který na polovině hřiště fauloval a dovolil Evertonu rozehrávku posledního volného kopu v zápase. Při něm pak trestuhodně selhala domácí obrana v čele se stoperem Maguierem, balón si v pokutovém území našel kopačky Calverta-Lewina, který posledním kopem v utkání srovnal na konečných 3:3.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

4-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele