2. kolo
19.09.2020 18:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Wilfried Zaha (© AFP)

Manchester United - Crystal Palace 1:3

Vstup do nového ročníku Premier League se Manchesteru United hrubě nevydařil. Po úvodním odloženém kole totiž Rudí ďáblové podlehli po chabém výkonu na domácí půdě Crystal Palace. O konečný výsledek 3:1 pro hosty se postaral především někdejší hráč United Wilfried Zaha jakožto autor dvou branek, za Manchester alespoň zkorigoval skóre debutant Donny Van de Beek.

Jak už bývá se zavedením videorozhodčího dobrým zvykem, ani tento zápas se neobešel bez jisté kontroverze, když dodatečně nařízenou penaltu ve prospěch hostí lapil David de Gea, jenže kvůli předčasnému vystoupení z brankové čáry se pokutový kop opakoval a tentokráte již skončil gólem. V tu chvíli dvoubrankové vedení Palace po brzké trefě Townsenda vzápětí sice snížil letní příchozí z Ajaxu Amsterdam Van de Beek, jenže pět minut nato zařídil londýnskému klubu poklidné dohrání zápasu Zaha povedeným sólovým zásahem. Crystal Palace tak po dvou kolech zůstává stoprocentní, zatímco United si připsali vůbec první ligovou porážku od ledna.

Svůj podíl na matném vystoupení domácích měla bezesporu výrazně omezená letní příprava, neboť kvůli pozdě dohranému minulému ligovému ročníku a navrch účasti ve vyřazovací fázi Evropské ligy již United ani nezbyl čas absolvovat obvyklou sérii přípravných zápasů. To hosté naopak navázali na triumf z prvního kola proti Southamptonu a do zápasu naskočili tím nejlepším možným způsobem. Mitchellův nákop po levé straně vybídl do úniku Jeffa Schluppa, jenž odstavil dotírajícího Lindelofa a přízemním centrem našel na zadní tyči Androse Townsenda, který propálil míč jak okolo marně skluzujícího Shawa, tak brankáře De Gey, jenž dostal přednost před Deanem Hendersonem.

Po inkasovaném gólu sice United převzali iniciativu na svá bedra a užívali si bezmála 75% držení míče, jenže navzdory územní převaze si vypracovali pouze dva střelecké pokusy z uctivé vzdálenosti, jež si brankář Guaita bez větších potíží pohlídal. Bezprostředně po změně stran tak na trávník místo Daniela Jamese vyběhla loňská střelecká hvězdička United Mason Greenwood a mladý forvard po čtvrthodině hry skutečně měl srovnání na dosah. Oproti předešlému ročníku, kdy se anglickému reprezentantovi dařilo vše, na co sáhl, však tentokráte Greenwood v zakončení selhal a svou hlavičku z výtečné pozice po centru Fosu-Mensaha umístil mimo tři tyče.

Místo stavu 1:1 se tak hostům naopak povedlo svůj náskok ještě navýšit zmíněnou penaltovou kontroverzí. Když Ayewova rána na cestě k brance škrtla ruku Lindelofa, hráči Palace se nad tímto incidentem ani nepodivovali, ovšem nové pojetí pravidel v oblasti nastřelených rukou neuniklo pozornosti videorozhodčímu a Martin Atkinson po zhlédnutí záznamu na monitoru u hřiště přece jen ukázal na značku pokutového kopu. Sám Ayew sice pomalou střelou nechal vyniknout De Geu, jenže španělský brankář vystartoval z brankové čáry příliš brzy a na pokyn rozhodčích se penalta musela opakovat. Tentokráte se exekuce zhostil Wilfried Zaha a počínal si suverénněji ranou pod břevno.

V 80. minutě sice po šťastném odrazu míče v pokutovém území Palace dokázal snížit střídající debutant Donny van de Beek, ovšem pět minut nato uhasil naděje United na bodový zisk aktivní Zaha, jenž si opět pohrál se stopery Manchesteru a povedenou přízemní ranou na přední tyč zařídil svému týmu cennou výhru z Old Trafford 3:1.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Rezan

Ani mě to nepřekvapilo.

Reagovat
Jandak

Tak hlavne ze Ed je spokojeny.. Bylo mi nejvice lito SAF ze tu sracku sledoval ... Lindelof, by mohl jit tak do Baniku.. horsiho stopera si snad nepamatuji..strasne kopyto. V takovem tymu musi byt hrac na takovem postu konzistentni.. ale to on rozhodne neni..

Reagovat
smazaný uživatel

Paštiky... tiket v hajzlu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele