17. kolo
01.01.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester United prodloužil úspěšnou sérii a porazil Aston Villu

Manchester United vyhrál utkání sedmnáctého kola Premier League s Aston Villou 2:1. Domácí poslal do vedení Anthony Martial, poté vyrovnal Bertrand Traoré. Vítězný gól si z penalty připsal Bruno Fernandes.

Hned na začátku zápasu se Man Utd dostal do zajímavé šance, když nejprve Rashford skvělým lobem za obranu našel Fernandese, který vypálil, ale Emiliano Martínez jeho pokus vyrazil. Míč se tak dostal k Pogbovi, který jej podržel a posléze jej chtěl posunout na Rashforda, ale obrana už dokázala odkopnout balón do bezpečí.

Bruno Fernandes se středem hřiště dostal v jedenácté minutě dopředu a posunul míč na Anthonyho Martiala, který si ho připravil na pravou nohu a vypálil, ale Emiliano Martínez si připsal první velmi důležitý zákrok.

Matthew Cash po chvíli odcentroval z pravé strany skvělý míč do vápna, do kterého se opřel John McGinn, ale jeho pokus k levé tyči fantasticky vyrazil David de Gea.

Ve 37. minutě si Bruno Fernandes říkal o míč na hranici vápna, který nakonec získal a z otočky vystřelil, ovšem jeho pokus skončil těsně vedle pravé tyče.

Domácí mužstvo pár minut před přestávkou otevřelo brankový účet zápasu. Pogba skvěle vybojoval míč ve středu hrací plochy, ke kterému se dostal Rashford, jenž fantastickou patičkou poslal dopředu Aarona Wan-Bissaku, který následně odcentroval balón přesně na hlavu Anthonyho Martiala a ten zakončil do protipohybu gólmana.

Jack Grealish v 52. minutě svým centrem našel na hranici malého vápna Olliho Watkinse, ale jeho hlavičku fantasticky vyrazil David de Gea.

Hosté rozehráli v 58. minutě velmi rychle standardní situaci, čímž dostali obranu United pod tlak a Jack Grealish svým přízemním centrem z levé strany našel na zadní tyči zapomenutého Bertranda Traorého, který si zkušeně poradil a prostřelil De Geu.

Douglas Luiz poslal Pogbu o dvě minuty později k zemi uvnitř vápna a domácí měli velkou šanci jít zpět do vedení. K exekuci pokutového kopu se postavil Bruno Fernandes, který mířil k levé tyči, kam sice skočil také gólman Emiliano Martínez, ale na balón nedosáhl.

Martial na levé straně v 74. minutě posunul míč na Shawa, který v šestnáctce našel volného Pogbu, ale ten trestuhodně minul.

Bruno Fernandes byl o tři minuty později kousíček od druhé branky, když se dostal k míči před vápnem a poradil si s Grealishem, ale jeho následnou ránu vyrazil Emiliano Martínez a balón se také otřel o horní tyč.

Hosté měli v 93. minutě ještě po rohovém kopu šanci srovnat. Matthew Cash se dostal ke střele z nějakých dvaadvaceti metrů, ale jeho ránu k levé tyči skvěle vychytal David de Gea.

United se bodově dotáhli na první Liverpool, Aston Villa je šestá, ale má zápas k dobru.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
LeedsUnited

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
jn38

Douglas Luiz poslal Pogbu o dvě minuty později k zemi uvnitř vápna a domácí měli velkou šanci.

No shrnuti zapasu dost pobavilo, jestli tam nekdo videl kontakt, tak to byl tenhle nejhorsi rozhodci v cely pl a nechapu ani prezkoumani varu...pogba si klasicky sam podkop nohu a zkusil to ... Jinak nas vykon po spatnym zacatku hodnotim kladne, skoda ze jsme nedosahli na ten bod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele