29. kolo
02.03.2021 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Gabriel Jesus (© AFP)

Citizens mocným finišem zdolali Wolverhampton

Ačkoliv konečný výsledek 4:1 může hovořit o opaku, nerodilo se vítězství Manchesteru City proti Wolves lehce. Po úvodním Dendonckerově vlastňáku srovnal Coady, během závěrečné čtvrthodiny ale o výhře domácích rozhodli dvěma trefami Jesus a jednou Mahrez.

Citizens do zápasu nastoupili velmi aktivně a už ve třetí minutě se zrodila první obrovská šance. Po akci z levé strany zakončoval z úhlu Sterling, bohužel pro něho jen do brankáře. Po čtvrthodině se domácí dostali do vedení díky vlastní trefě. Sterlingův centr tentokráte zprava si ve skluzu srazil do brány Dendoncker.

V nastavení první půle přidali bledě modří druhý gól, konkrétně Mahrezova centru využil Laporte. Jenže se pohyboval v ofsajdovém postavení a VAR tak tento zásah neuznal. Po přestávce Citizens pokračovali v aktivní hře, De Bruyneho přízemní ránu a Mahrezův technický pokus ale Patrício vyrazil.

O to větším překvapením bylo, když po hodině hry došlo ke srovnání skóre. Přímého kopu se ujal Moutinho a jeho nákop za obranu si našel Conor Coady, který hlavičkou o zem rozvlnil síť. Bleskově mohla Guardiolova družina zpět do vedení, jenže Jesusovi se v obrovské šanci nevedlo a zamířil mimo.

Pak o sobě zase dali vědět hosté, rychlý protiútok po Rodriho ztrátě ve středu pole vedl Moutinho. Zakončoval jej Traoré, to se mu ovšem velmi nepovedlo a balón skončil o velký kus nad břevnem. Na opačném konci hřiště rezultoval Mahrezův centr ve Sterlingovu patičku, jíž chybělo jen pár centimetrů. Anglický křídelník neslavil úspěch ani s dalším povedeným obstřelem.

V osmdesáté minutě nakonec Manchesterské vysvobodil Gabriel Jesus. Walkerův centr zprava sice obrana zastavila, míč však nadále zůstal na malém vápně, odkud jej brazilský útočník uklidil k tyči. V závěru základní hrací doby Wolves hodně zariskovali, jmenovitě Otasowie ztratil balón ve vlastním vápně. K míči se nakonec dostal Riyad Mahrez, proti jeho ráně po zemi ke vzdálenější tyči neměl Patrício nárok.

To ještě nebylo v podání mužů ze severní Anglie všechno. Zpoza vápna totiž v nastavení zkusil skákavou střelu Gündogan. Ačkoli Patrício ránu vyrazil, nemělo to moc cenu, jelikož zcela osamocen dobíhal Gabriel Jesus, pro něhož bylo přidání druhé branky v utkání velmi snadnou záležitostí.

Citizens tak poměrem 4:1 dokráčeli k dalšímu vítězství, které jim alespoň na chvíli na čele tabulky přineslo patnáctibodový náskok na městského konkurenta United. Vlkům se naopak poháry vzdalují, ze dvanácté příčky ztrácí na sedmý Everton devět bodů.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
MCFC_8

Pep na tlacovke povedal, ze po tomto zapase 2 dni off, takze ist do toho naplno a zase zabodovat...2:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Vlci se zase trochu vraci do formy, tak snad je zas trochu pribrzdime a oplatime ten jejich lonsky double nad nama... 3:0

Reagovat
Kinky7

1:0

Reagovat
diastan

Dnes to asi nebude prdel, viděl bych to zase na vyhru o gol.

Čekal jsem Fodena v základu

Reagovat
Kinky7

To pujde

Reagovat
Kinky7

Foden az na derby

Reagovat
diastan

Reagovat
MCFC_8

Tiez dufam, ze Phil v derby zaklad

Reagovat
El Cid z City

Rodri je děsivě dobrej a ta fyzická síla,co čiší z naší defenzívy,je k pokukání.

Reagovat
Kinky7

Reagovat
MCFC_8

KDB mi pride kusok slabsi 2.zapas po sebe, po zraneni nie je uplne v top forme, aj ked mal luxusne acko proti WHU...k VARu sa nevyjadrujem, zapiskaju ofsajd aj ked ti trci chlp z riti

Reagovat
Kinky7

Var dejme tomu. Se.u na to kdb strida zachvaty geniality s lezernosti. 1:0 bude ok

Reagovat
Kinky7

Patricio uz me zacina vadit jak chyta dobre

Reagovat
MCFC_8

Je to tam! Ale nastval ma gol Wolves...v 61.minute po 1.DOTYKU v superovej sestnastke, nastastie spravodliva vyhra

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele