8. kolo
08.11.2020 17:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Gabriel Jesus (© AFP)

Šlágr kola mezi Citizens a Liverpoolem skončil remízou

Remízou 1:1 skončil šlágr osmého kola Premier League mezi Manchesterem City a Liverpoolem. Hosty poslal do vedení z pokutového kopu Salah, skóre srovnal Jesus. Výhodu penalty dostali i domácí, jenže De Bruyne ji proměnit nedokázal.

Manažer Pep Guardiola provedl v zahajovací jedenáctce svého mužstva dvě změny oproti vítězství v Sheffieldu. Ve středové formaci nahradil Bernarda Silvu Gündogan, v útočné trojici zase místo Mahreze nastoupil Jesus. Jeho protějšek Jürgen Klopp oproti minulému víkendu na tom byl co do počtu změn stejně, na stoperu vystřídal mladého Phillipse Joël Matip, do základní sestavy se také na úkor Jonese dostal Diogo Jota.

První důležitý moment utkání se odehrál ve dvanácté minutě. Sadio Mané se prodral do pokutového území, kde jej velmi nešikovně podrazil Walker. To neuniklo zraku sudího, který nařídil penaltu pro Liverpool. Její exekuce se ujal Mohamed Salah, a i když Ederson uhodl stranu, neměl šanci na úspěšný zákrok.

Citizens poprvé zahrozili v pětadvacáté minutě, kdy De Bruyne umně přenesl hru na Sterlinga. Ten si balón zasekl a zkoušel propálit Alissona, to se mu sice s přispěním odrazů od nohou brazilského gólmana povedlo, výrazně zpomalenou střelu ale z brankové čáry odkopl Matip.

Ruce nad hlavu mohli domácí zvednout po půlhodině hry. De Bruyne chytře našel v pokutovém území Gabriela Jesuse, který si míč neskutečným způsobem zpracoval a tváří v tvář Alissonovi uspěl díky střele podél brankáře. Ještě před pauzou dostali Citizens příležitost dokonat obrat po penaltové ruce Gomeze, jenže provádějící De Bruyne selhal a vůbec netrefil svatyni.

Na druhé straně rezultoval další dravý průnik Maného a Alexander-Arnoldova střela v šanci pro Jotu, před kterým na poslední chvíli ustrážil míč Ederson. Deset minut po návratu ze šaten se v obrovské příležitosti ocitl Jesus, jenž vyplaval sám na malém vápně. Hlavičku ovšem nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

Zbytek druhé půle už se nesl v podstatně nudnějším duchu, zvláště v porovnání s poločasem prvním. I kvůli tomu už jsme neviděli další branku. Nerozhodný výsledek znamená ztrátu prvního místa pro Liverpool, jenž aktuálně ztrácí bod na vedoucí Leicester. Citizens sice mají zápas k dobru, jedenáctá příčka ovšem uspokojivá není ani tak.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
LokoLFC

2:2

Reagovat
M1ck0

2:3

Reagovat
MCFC_8

3:1

Reagovat
syraLFC

Jestli si Pepek teď neříká,že se měl taky zajímat o Jotu,kord Aquero pořád mimo..

tip: 2:2

Reagovat
MCFC_8

Ach tie nase penalty...stacilo trafit branu, skoda

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele