1. kolo
20.01.2021 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Ilkay Gündogan (© AFP)

Manchester City získal tři body s Aston Villou

Manchester City vyhrál v dohrávce prvního kola Premier League nad Aston Villou 2:0. Vítězství obstarali ve druhé půli Bernardo Silva a Ilkay Gündogan.

První obrovská šance City přišla v páté minutě. Bernardo Silva po rozehrávce rohového kopu získal míč na první tyči, ale z blízkosti Martíneze překonat nedokázal. Akce ještě pokračovala, ale zmatky v malém pokutovém území gólem neskončily.

Na další šanci jsme si museli počkat až do 53. minuty, kdy Ederson podržel svůj tým. Martínez fantasticky založil akci rychlým výkopem, Traoré si exkluzivně zpracoval míč do pohybu kolem De Bruyneho, ale táhlou střelou Edersona nepřekonal.

Velice blízko k otevření skóre byli o minutu později i domácí. Po průnikové přihrávce Kevina De Bruyneho si naběhl do vápna Cancelo. Ještě kličkou si udělal prostor ke střele, ale míč se otřel pouze o břevno.

V 76. minutě znovu zahrozili Villans. Do otevřenější obrany se hnal Watkins, který prudkým pasem chtěl najít Grealishe, ale na poslední chvíli přišel skluz Diase.

Do vedení se tak o tři minuty poté dostal domácí tým. Rozehrávka hostujícího gólmana nebyla ideální, poté zaváhal v nebezpečném prostoru i Mings. Balon získal před vápnem Rodri, který vyzval k útoku Bernarda Silvu a portugalský útočník rozvlnil síť parádní ránou.

Ihned po inkasované brance navíc vyfasoval za protesty červenou kartu hostující trenér Dean Smith.

Po Cancelově střele musel minutu před koncem zasahovat u své tyče Martínez. Akce pokračovala rohovým kopem, po kterém přišla hlavička Jesuse do ruky bránícího hráče a rozhodčí odpískal domácím pokutový kop. Balon si na penaltový bod postavil Ilkay Gündogan. Němec zvolil střelu k pravé tyči, za to Martínez padal na opačnou stranu.

Citizens se díky vítězství vyhoupli na první příčku, Aston Villa je jedenáctá.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0...tu v plnej zostave a cez vikend nech si v FA cupe zaklad oddychne

Reagovat
t0mmy33MCFC

takze Mahrez o vikendu

Reagovat
MCFC_8

To zas bude hate od celeho Alzirska na fb

Reagovat
BennDyaz

Tak i City se s tím potýká? Když jsme pustili Samattu, tak to bylo vyloženě peklo... doteď to ještě některé Tanzanijce baví

Reagovat
El Cid z City

Kééž by!

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

1:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
BennDyaz

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele