6. kolo
24.10.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Roberto Firmino (© AFP)

Sheffield na Anfieldu vzdoroval, ale padl

Fotbalisté Sheffieldu United ani na šestý pokus nedokázali v Premier League získat plný počet bodů. Na hřišti Liverpoolu po Bergeho penaltě vedli, avšak nakonec padli poměrem 2:1. Obrat zařídili Firmino a Jota.

Hned ve druhé minutě se mohli Reds dostat do vedení. Mané chtěl využít vyběhnutí brankáře a naservírovat míč Salahovi před prázdnou bránu, na poslední chvíli ale situaci zachránil Egan. O deset minut později zastavil Fabinho skluzem pronikajícího McBurnieho, což sudí po poradě s videoasistentem posoudil jako penaltový zákrok. Exekuce následného pokutového kopu se ujal Sander Berge, jenž s přehledem proměnil na druhou stranu, než skákal Alisson.

Vedení Blades mohlo být dvojnásobné, Osborn si však vylámal zuby na brankáři. Namísto toho tak v závěru prvního poločasu přišel vyrovnávací gól. Na Hendersonův výtečný centr si naběhl Mané, jehož hlavičku dokázal Ramsdale vyrazit. Jenže následně se balón odrazil k Robertu Firminovi, pro nějž bylo doklepnutí do poloodkryté klece snadnou záležitostí.

Úvod druhé půle přinesl šanci na obou stranách. Nejprve to zkoušel technickým obstřelem zpoza vápna Salah, přičemž mu chybělo pár centimetrů, aby vymetl vzdálenější šibenici. Na opačném konci hřiště hodně zariskoval Alisson, vinou čehož se málem dostal ke snadnému zakončení Burke.

Vzápětí už míč v síti skončil. Po pěkné akci Liverpoolu a ještě lepším zpracování se sám před brankářem objevil Salah, jenž procpal kulatý nesmysl za brankovou čáru. Po zásahu VAR ale nebyl gól uznán kvůli ofsajdu. Pár desítek sekund poté už padla trefa regulérní. Maného centr na Dioga Jotu slavil úspěch, portugalský útočník totiž přesnou hlavičkou k tyči poslal Reds do vedení.

Blízko srovnání byl patnáct minut před koncem McColdrick, jehož pokus z levé strany se těsně neujal. Definitivní razítko na vítězství svého týmu mohl dát Salah, jehož lob přes Ramsdalea skončil na tyči. Reds se tak po tomto úspěchu dočasně vyhoupli na druhé místo tabulky, Sheffield je naopak s pouhým jedním bodem předposlední.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
LokoLFC

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2,5+

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele