33. kolo
24.04.2021 13:30 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Joseph Willock (© AFP)

Liverpool doma opět nevyhrál

Další domácí duel ztratil loňský mistr Liverpool. Ve 33. kole pouze remizoval s Newcastlem 1:1, hosté navíc dokázali vyrovnat v páté minutě nastavení druhého poločasu. Reds poslal do vedení zkraje duelu Salah.

Liverpool se hned v úvodu dnešního souboje dostal do vedení. Ve čtvrté minutě přiletěl centr z levé strany na zadní tyč, kde si Mohamed Salah počkal na odskok a střelou z otočky napálil míč pod břevno. Vyrovnáno však mohlo být v jednadvacátého minutě. Na krásnou přihrávku za obranu si naběhl Sean Longstaff, který pálil v pokutovém území, ale Alisson si připsal dobrý zákrok.

Uběhlo deset minut a obrovskou šanci měli pro změnu domácí hráči. Ledabylou rozehrávku Newcastlu přečetl Salah a Mané ještě získal střeleckou pozici pro Jotu, jenže Portugalec netrefil branku. Mohamed Salah mohl přidat svou druhou branku v dnešním duelu o pár minut později. Egyptský fotbalista se hnal sám na brankáře, ale Dúbravka vyběhl a míč do sítě projít nenechal.

V samotném závěru prvního poločasu přišla ještě jedna šance pro Liverpool. Trent Alexander-Arnold si vzpomněl na poslední sezóny a poslal parádní centr na malé vápno, kde se do zakončení protlačil Sadio Mané, který ale netrefil branku.

Ve druhé půli uběhlo deset minut a Newcastle mohl vyrovnat. Po nenápadné akci zakončoval Joelinton, ale skvěle hrající Alisson jeho dělovku dokázal zneškodnit. Na druhé straně se za moment zaskvěl Firmino, který se po špatném zásahu jednoho z hostujících obránců opřel do padajícího míče, jenže jeho dělovka nártem skončila na noze Dúbravky.

Čtvrt hodiny před koncem zápasu měli domácí hned dvě šance navýšit své vedení. Nejprve se Mohamed Salah po další chybě v defenzivě Newcastlu dostal do vápna, kde si míč přehodil na levačku, ale přízemním pokusem rozvlnil jen boční síť. Za ani ne minutu pak Liverpool zahrával rohový kop. Nádherný centr přiletěl na malé vápno, odkud jej obránci srazili jen za hranici šestnáctky, ale Trent Alexander-Arnold z voleje branku netrefil.

V 92. minutě se hosté sice radovali ze vstřelené branky, jenže VAR zasáhl ve prospěch Liverpoolu. Callum Wilson se hnal sám na Alissona, který jeho pokus zneškodnil tak, že se míč odrazil do ruky hostujícího útočníka a míč skončil v brance. To ještě Liverpool přestál pohromu. O tři minuty později už však bylo vše jinak. Newcastle se totiž vyrovnání nakonec skutečně dočkal. Nákop do pokutového území srazil jeden z hráčů Newcastlu k Joe Willockovi, jehož ránu si Fabinho srazil mimo dosah brankáře Alissona.

Liverpool se ziskem jednoho bodu posunul na šesté místo, o které jej však ještě může v případě výhry připravit Everton. Newcastle si připsal cenný zisk do boje o záchranu, který už pro ně vypadá dobře, protože je patnáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zase v zaveru litrpul dostal

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool vyhrál jediný z posledních 10 domácích zápasů v Premier League.

Výhry: 1

Remízy: 3

Prohry: 6

Skóre 5:13

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele