19. kolo
17.01.2021 17:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Velká bitva bez gólu. Liverpool remizoval s Manchesterem United

Ani jednu branku neviděli diváci ve šlágru devatenáctého kola Premier League mezi Liverpoolem a Manchesterem United. Po remíze na Anfieldu Red Devils nadále drží první místo.

Reds nastoupili na stoperu s dvojicí původně středopolařů. Před Alissonem se totiž představili Henderson s Fabinhem, na krajích kolem nich operovali Alexander-Arnold s Robertsonem. Ve středové trojici se představili Shaqiri, Thiago a Wijnaldum, útočné trio nastoupilo v tradičním složení Salah, Firmino a Mané.

Ole Gunnar Solskjaer poslal do utkání Davida de Geu v bráně, před ním naskočili Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire a Shaw. Uprostřed hřiště dostali důvěru McTominay, Fred a Bruno Fernandes, na krajích vyběhli Pogba s Martialem a post hrotového útočníka byl svěřen Rashfordovi.

První větší příležitost přišla po čtvrthodině. Kombinaci po ose Shaqiri, Mané, Firmino zakončoval poslední jmenovaný namísto toho, aby přihrál Robertsonovi, a tato střela také skončila vysoko. Na opačném konci hřiště byl nejblíže gólu v první půli Fernandes. Jeho přímý kop se kroutil opravdu zajímavě, nakonec ale skončil kousek od tyče.

Jinak měli v prvním poločase více ze hry domácí, v tom druhém už to byla ale odlišný obrázek. Patnáct minut před koncem základní hrací doby se po kombinaci Rashforda se Shawem dostal k zakončení z malého vápna Fernandes, jenže v obrovské příležitosti si vylámal zuby na Alissonovi.

Další tutovku měl na kopačkách jen o pár minut později Pogba. Ten využil souhry s Wan-Bissakou a z desetimetrové vzdálenosti jen vyprášil rukavice Alissona. Hosté přesto mohou být s výsledkem utkání relativně spokojeni, neboť v tabulce nadále drží první pozici. Liverpool je v nabité konkurenci o tři body pozadu.

Horší to je z pohledu Red Devils s bilancí vzájemných zápasů. Naposledy zvítězili v březnu roku 2018, od té doby se jim to pětkrát v řadě nepoštěstilo, během této série navíc vstřelili pouhopouhé dvě branky.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 v pohode

Reagovat
Ranoth

3:1

Reagovat
pobody's nerfect

3:0

Reagovat
oli9

2:0 mane, Boby

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele