23. kolo
07.02.2021 17:30 CET
1 : 4
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Citizens díky druhé půlce zvítězili na Anfieldu

Zatímco v první půli nebyly žádné branky k vidění, ve druhé se rozpoutal hotový gólostroj. Manchester City zvítězil na Anfieldu poměrem 1:4. Dvakrát se trefil Gündogan, další trefy přidali Sterling a Foden. Za Liverpool srovnával Salah.

Jürgen Klopp vyslal do zápasu dva středopolaře na pozici stopera. Před Alissonem totiž operovali Fabinho a Henderson, kteří měli na krajích tradiční beky Alexandera-Arnolda s Robertsonem. Uprostřed zálohy dostali důvěru Thiago, Wijnaldum a Jones, na křídlech se představili Mané se Salahem a v útoku naskočil Firmino.

Ve stejném rozestavení se uvedli i Citizens. Ederson dirigoval obrannou čtveřici ve složení Cancelo, Stones, Dias, Zinčenko, před nimiž se zformovalo trio Silva, Rodri, Gündogan. Střílení gólů měla na starosti skupinka bez klasického útočníka, jmenovitě Mahrez, Sterling a Foden.

Na první větší příležitost se čekalo více než čtvrtinu zápasu. Pak se po centru Alexandera-Arnolda dostal k hlavičce Mané, který zamířil příliš vysoko. O chvíli později to zkoušel z voleje Firmino, proti tomu si zase připsal dobrý zákrok Ederson.

Na opačném konci hřiště se zajímavý moment zrodil po pětatřiceti minutách. Sterling se pokoušel obhodit si Fabinha, ten jej podrazil a sudí nařídil pokutový kop. Jenže jeho exekutorovi Gündoganovi se nezadařilo a poslal balón nad břevno.

Sám Ilkay Gündogan vše odčinil jen pár desítek sekund po návratu ze šaten. Do vápna vtrhnul jako uragán Sterling, který předal míč Fodenovi. Jeho střelu sice ještě dokázal Alisson vyrazit, avšak jen právě k dobíhajícímu německému středopolaři, který usměrnil míč do poloodkryté klece.

Reds se tutové příležitosti dočkali po hodině hry. Mohamed Salah si píchnul míč podél Diase, jenž liverpoolského křídelníka zatáhl za ruku, což rozhodčí vyhodnotil jako penaltový zákrok. Sám Egypťan se ujal následné desítky, kterou s naprostým přehledem proměnil na opačnou stranu, než skákal gólman.

O deset minut později se mohli Citizens vrátit do vedení. Po nakrátko rozehrané standardní situaci Foden odcentroval na Stonese. Ten sice dokázal rozvlnit síť, ale využil u toho ofsajdového postavení.

Nakonec to byl Ilkay Gündogan, kdo i podruhé dostal Guardiolovu družinu do náskoku. Alisson předvedl tristní rozehrávku a svým bídným odkopem nalezl jen Fodena. Ten pronikl z pravé strany do vápna a předložil Gündoganovi, pro něhož už to byla úloha z těch snazších.

Jen o několik sekund později přišla další hrubka Alissona potrestaná dalším gólem. Tentokráte brazilský gólman poslal míč jen v rámci velkého vápna Silvovi, který dloubáčkem našel na zadní tyči zcela nechráněného Raheema Sterlinga. Pro něj bylo zakončení naprostou lahůdkou.

Běžela třiaosmdesátá minuta, když bledě modří zatloukli pověstný hřebíček do rakve Liverpoolu. Jesus bravurním nákopem našel na pravé straně osamoceného Phila Fodena. Anglický reprezentant si navedl míč do vápna, podél obránce zasekl na levačku a následně zakončil prudkou ranou pod břevno.

To byla poslední významnější akce, které jsme při nedělním podvečeru byli svědky. Citizens si díky této výhře upevnili své postavení na špici tabulky. Aktuálně vedou o pět bodů před svým městským rivalem United, na kterého navíc mají zápas k dobru. Naopak Liverpool je nadále až čtvrtý, možná tedy bude mít plné ruce práce s tím, aby vůbec v příští sezoně patřil mezi evropskou elitu.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
MCFC_8

Ja tipujem radsej opatrnejsie...predsa len je Anfield pre nas prekliaty, budem spokojny aj s remizou

Reagovat
Sky_blues

Sice je, ale city je teď výborný, takže jasný 3 body

Reagovat
Pharrell

Reagovat
vanGomm

1X.

Reagovat
Kinky7

0:0

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
MCFC_8

Toto som ani v tom najkrajsom sne necakal, kazdopadne su to len dalsie 3 body, este dlha cesta pred nami, v sobotu doma Spurs...tiez im mame co za posledne zapasy oplacat

Reagovat
t0mmy33MCFC

jj velka parada a i trochu srandy od Alissona a celkove obrany Lpoolu oba tymy jako vzdy neskutecne pressing ale konecne nam to tam dnes vyslo ted jak rikas, Slepice a jejich stesti neskutecny stesti proti nam musi taky skoncit

Reagovat
Pharrell

Ale moc vám závidím Phil Fodena. Ten půjde nahoru a nahoru. Možná i časem přestoupí do zahraničí.

Reagovat
smazaný uživatel

ooo jak krásně se usíná !!! konečně padly ty rudé mrdky,podobné těm spartanským !!!a modrobílá barva vládne světu !!! Baník OSTRAVA!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No Baník moc nevládne

Reagovat
smazaný uživatel

A jedna na dobrou noc kdo a kdo a kdo to je,kdo tu ligu kurví,je to VRBA JE to je to letenske smetí !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Povolat bulhara do pýchy PRAHY??? No v Ostravě by dostal na piču a jel zpatky ku černomu moru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§ čuráci pražžžžššští !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

někdo o víkendu zapoměl na prášky

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že o titulu už je jasno ne ?

Reagovat
Pharrell

Super City. Díky za vyhraný tiket.

Reagovat
dreambox61

To jsem zvedavej na koho to svede pan ubrecenej!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele