38. kolo
23.05.2021 17:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Sadio Mané (© AFP)

Liverpool si zahraje Ligu mistrů i v příští sezoně

Liverpool vyhrál duel 38. kola Premier League s Crystal Palace 2:0. Vítězství zařídil dvěma brankami Sadio Mané. Liverpool tak obsadil třetí příčku, Eagles končí čtrnáctí.

Hosté zahodili v patnácté minutě obrovskou šanci. Po chybě v rozehrávce domácích stoperů se do úniku dostal Townsend, jehož rána levačkou prolétla kolem zadní tyče.

Domácí celek zahrával pár minut poté přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se chopil Alexander-Arnold, který vyslal dobrou ránu, ale o kousek minul branku. Za chvíli měli domácí po rohovém kopu obrovskou šanci. Rhys Williams vyplaval zcela osamocený na malém vápně, ale jeho hlavička skončila nad břevnem.

Domácí celek se nakonec ještě v průběhu prvního poločasu dostal do vedení, a to ve 36. minutě. Reds zahrávali rohový kop. Sadio Mané se po něm dostal k odraženému míči na malém vápně a dopravil míč do sítě.

Domácí celek přidal v 74. minutě druhou branku a výrazně se přiblížil k účasti v Lize mistrů pro příští sezónu. Salah dostal přihrávku na pravou stranu, pláchl do pokutového území, následně si vyměnil míč s Wijnaldumem a oslovil Sadia Maného, který si připravil střeleckou pozici a pravačkou prostřelil brankáře.

Roberto Firmino krásně našel v 82. minutě Salaha, který se dostal do pokutového území, ale technickou střelou levačkou minul vzdálenější tyčku.

Robertson v poslední šanci zápasu poslal přihrávku na značku pokutového kopu, kam si naběhl Salah, ale jeho slabou přízemní ránu Guaita dokázal vyrazit mimo tři tyče.

Salah ještě v úplném závěru upadl po souboji v pokutovém území, ale rozhodčí pokutový kop neodpískal. Situaci nakonec nezkoumal ani videorozhodčí.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Honza Matoušek

8:0

Reagovat
LokoLFC

4:1

Reagovat
ian.rush

Nakonec 3.místo v PL, to není tak zlé, jak to vypadalo.

Na to, jak se nám rakvili hráči během celé sezony, můžeme být za takovou finální pozici rádi.

Bylo by určitě fajn být před MU, ale na to jsme holt letos neměli a nakonec za mě spokojenost, LM bude a to je důležité.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele