18. kolo
21.01.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Ashley Barnes (© AFP)

Liverpool nečekaně padl doma s Burnley

Obrovským překvapením skončil zápas na Anfield Road. Liverpool nečekaně nestačil na Burnley a po další ztrátě bodů pokračuje v tápání. Hostům vystřelil vítězství z penalty Ashley Barnes, díky jehož zásahu se "Clarets" posunuli v tabulce o jednu příčku vzhůru na šestnácté místo.

Reds zprvu hrozili po rohových kopech. Ve třetí minutě hlavičkoval nepřesně Fabinho, za další čtyři minuty vznikl před bránou hostí závar, který ale hráči Liverpoolu nevyužili ke skórování. Ve 14. minutě zaváhal na druhé straně hřiště gólman domácích Alisson, jenž neudržel nakopnutý míč v rukavicích, načež tygřím skokem musel zasáhnout proti pohotově pálícímu Barnesovi.

Po dvaceti minutách vystřelil zajímavě Shaqiri, jeho pokus se však nakonec do svatyně Burnley nevešel. Přesnější byli chvíli poté Wijnaldum i po půlhodině hry Origi, brankář Clarets Pope ale v obou případech spolehlivě zasáhl. Na konci první půle to několikrát zkoušel Alexander-Arnold, všechny jeho pokusy ale letěly daleko od cíle. Ve 43. minutě zaváhal hrozivým způsobem kapitán hostů Mee a Origi se řítil sám na Popea, jenže své zakončení namířil do břevna.

Šest minut po změně stran už další střela Alexandra-Arnolda donutila Popea k zásahu. V 60. minutě se zase sttážce svatyně Clarets blýskl proti Salahovi. Burnley hrozili jen občas, ovšem v 70. minutě nachytal Gudmundsson nepozorného Fabinha a po náběhu k překvapení stopera Reds nebezpečně zakončil akci svého mužstva.

Domácí neměli nazuté střelecké kopačky, což v 72. minutě potvrdil nepřesným zakončením rychlého útoku Firmino. Navíc za dalších devět minut zastihla Liverpool skutečná pohroma. Barnes se po standardní situaci Clarets vydal do pokutového území, kde stihl posunout míč před Alissonem, který útočníka soupeře poslal nedovoleně k zemi. Nařízenou penaltu pak i přes Alissonovu snahu proměnil sám faulovaný, čím na Anfield Road zajistil šokující rezultát.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (17)

Přidat komentář
REPLIKATOR

0:0

Reagovat
El Cid z City

Výhra domácích, všechno ostatní je nemožné a z říše snů.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
El Cid z City

I sen se občas splní

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ondrasch77

1:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
oli9

1:0

Reagovat
Frantszek

Nerostřílí, protože Firimino se ještě chvíli nemusí snažit, kdyý je Jota zraněnej.

Reagovat
Frantszek

*Firmino

Reagovat
adam77

0:1

Reagovat
kammil1203

Kloppe, doufám, že jsou tvoje dny v Liverpoolu sečteny, 5 kol Liverpool nedal gól. Letos budou mít hodně práce, aby se dostali do LM, nepředpokládám, že by Liverpool vyhrál letošní LM, na to je dost slabej. Titul získá některý tým z Manchesteru.

Reagovat
Setwo

Ty si fanúšik Liverpoolu keď si praješ aby Klopp v LFC skončil?

Reagovat
Frantszek

V oblibenych Live nema. A ikdyby, tak Liverpoolu zacal dandit oo viteztvi c lize mistru.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverp. začal ligu fantasticky a MC katastrofálne. Zdalo sa, že je všetko jasné. A dnes sú MC pred ním o 4 body a zápas k dobru, neuveriteľné. To je PL. Na každého príde deka a trápi sa.

Reagovat
Setwo

ja som čakal že sa budeme trápiť.. ale čakal som to skor, po zraneni Jotu.. inak teraz sa ukážkovo potvrdilo čo sa hovorí, že tím sa vystrielal výhra 7:0 proti CP a teraz v 5 zápasoch 1 gól.. to je sila

Reagovat
Setwo

ja si myslím, že je fanúšikom nejakého rivala a posledné 2 roky velmi ťažko niesol ako sa pod Kloppom LFC dari (možno si aj poplakal)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele