22. kolo
03.02.2021 21:15 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Steven Alzate (© AFP)

Liverpool doma překvapivě podlehl Brightonu

Už se zdálo, že Liverpool má to nejhorší definitivně za sebou. Po výsledkové krizi na přelomu roku The Reds zabrali a po výhrách na hřišti Tottenhamu a West Hamu se zdálo, že jsou definitivně zpět ve hře o titul. Utkání s Brightonem mělo tento předpoklad potvrdit, jenže se stal pravý opak. Liverpool podal bezkrevný, mdlý výkon, krom dvou příležitostí Salaha si v podstatě nebyl schopen nic vypracovat a dobře hrajícímu Brightonu nakonec také po zásluze podlehl. O další velké překvapení se v druhé půli postaral rozhodující brankou záložník Alzate.

Liverpool přitom do utkání nestoupil vůbec špatně a už po dvou minutách si vypracoval první velkou příležitost ke skórování. Na dlouhý míč Hendersona si za obranu hostujícího celku naběhl Salah, v úniku 1 na 1 ovšem nepotvrdil velmi dobrou formu, když při zakončení branku vysoko přestřelil. Úvodní minuty domácí fanoušky možná pěkně navnadili, po hříchu to ale bylo v podstatě vše, co Liverpool v první půli směrem dopředu předvedl. V následujících minutách už totiž nebezpečí hrozilo především před domácí brankou. Po dvacet minutách se v pokutovém území hezky uvolnil Maupay, jeho střelu nakonec obránci dokázali zblokovat, ovšem míč se odrazil na malé vápno k Burnovi, který ale ve vyložené šanci selhal a míč poslal vysoko nad.

O chvíli později pálil nebezpečně ze střední vzdálenosti záložník March, jeho pokus ale mířil o půl metru nad. Do poločasu mohl skóre otevřít ještě Maupay, ani jeho hlavička se však mezi tři tyče nevešla.

Na začátku druhé půle Liverpool přece jenom zvýšil svou aktivitu a dostal se do několika nadějných příležitostí. V prvním případě však Firminovu střelu zastavila obrana soupeře, v druhém případě jeho zblokovaná střela mířila jen těsně vedle pravé tyče hostující branky. Jenže trochu překvapivě udeřilo na druhé straně - po hezké kombinaci se k centru odhodlal March, na zadní tyči našel osamoceného Burna, který míč vrátil do ohně, kde na něj nejrychleji zareagoval záložník Alzate a poněkud krkolomně jej dopravil do sítě.

Liverpool byl dlouhou dobu jako opařený a vůbec se nebyl schopný dostat do tempa. Až dvacet minut před koncem našel Arnold zpětnou přihrávkou zcela osamoceného Salaha, který ale tentokrát branku netrefil. Na druhé straně mohl vedení hostí navýšit aktivní Trossard, nejprve však jeho střelu z hranice vápna hezky vyškrábl gólman Kelleher, o chvíli později zase tentýž hráč po hezkém uvolnění pálil prudce, ale přesně do místa, kde se strážce domácí svatyně nacházel. Když ale ani závěrečný nápor domácích se skóre nepohnul, mohli se hosté radovat z překvapivého vítězství na půdě úřadujícího mistra v poměru 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
oli9

2:0

Reagovat
Dirtyfoxx420

To je neuvěřitelná bída

Reagovat
kammil1203

Loserpool dnes zas dokázal, že pod vedením Kloppa už na titul ani náhodou nedosáhne, doma prohrává s průměrnými týmy. podruhé doma zas nedal gól, to už není náhoda. Loserpool neumí hrát do plných, na cizím hřišti mu breaky docela jdou. Kloppovi dochází dech, pomalu už nemá co nabídnout, jeho taktiku mají soupeři dávno přečtenou!! Za dnešní výkon Loserpoolu dávám nedostatečnou s vykřičníkem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele