4. kolo
04.10.2020 13:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Pablo Fornals (© AFP)

West Ham obral o body doposud stoprocentní Leicester. K výhře Hammers přispěl také debutant Coufal

Vladimíru Coufalovi se premiéra v anglické nejvyšší soutěži vyvedla na jedničku. Český obránce dostal po svém příchodu do West Hamu okamžitě šanci v základní sestavě, při níž se radoval z cenné výhry nad Leicesterem. Zatímco Hammers zvítězili podruhé v ročníku, Lišky vůbec poprvé ztratily body.

Již po čtrnácti minutách šli Kladiváři nečekaně do vedení. Cresswell poslal do pokutového území Leicesteru parádní centr, který našel hlavu Antonia, jenž hlavičkou překonal gólmana Foxes Schmeichela. Domácí marně hledali recept, jak zaskočit pozorně bránícího soupeře. Naopak po půlhodině hry zahrozil hostující Bowen, jehož střelu zablokoval Söyümcü pouze na rohový kop.

Ve 34. minutě už ale Lišky podruhé kapitulovaly. Cresswellův obranný odkop k překvapení všech poslal do úniku Fornalse, jenž uhrájil míč před obránci a nakonec překonal Schmeichela střelou na bližší tyč. Leicester byl nadále jalový. Jeho kombinace k ničemu nevedla a není divu, že po první půli výrazně ztrácel.

Pár okamžiků po změně stran se domácí dost kuriozně dostali do první větší příležitosti. Fabiański nepovedeným odkopem přihrál Barnesovi na volej, ale záložník Foxes netrefil balon vůbec ideálně. V 50. minutě už ale zase zahrozil West Ham. Coufal nacentroval na Antoina, který však ke své smůle mířil přesně doprostřed brány, kde stál Schmeichel. Za dalších sedm minut rozběhl Coufal znovu Antonia, ten z pravé strany předložil Fornalsovi, jehož dost možná další gólové zakončení zablokoval Evans.

V 60. minutě se aktivní Antonio dostal do dalšího zakončení, s kterým ovšem tentokrát neměl Schmeichel mnoho starostí. Dvanáct minut poté se na útočný výlet vydal Rice a po snadném přechodu do vápna Lišek trefil břevno. V 83. minutě už ale Schmeichel potřetí kapituloval. Fornals vysunul Bowena, který si tváří v tvář dánskému brankáři zkušeně poradil. Zmar Leicesteru podtrhl v závěru Vardy, jenž únik na Fabiańskiho zakončil nepřesným obloučkem. V nastavení pak Barnes po ťukesu s Iheanachem a Vardym přece jen rozvlnil síť, jenže gól kvůli ofsajdu Vardyho neplatill.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (12)

Přidat komentář
duloig

1:1 C O Y I !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Coufal v základu, snad to zvládne, na to že je jen dva dny u týmu

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam na to na BT 1 a anglicti komentatori Coufala chvali, debut se mu opravdu vydaril, to konci 78. minuta :)

Reagovat
smazaný uživatel

Kladiváři jedou bomby !!! českou stopu je radost sledovat, Coufal solidní debut

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnlyWHU

Tak dnes to byla paráda. V první půli koncert, ve druhý kvalitní defenziva s brejky. Lišky si nevěděly rady. Kromě osvědčených tahounů mě čím dál víc přesvědčuje Fornals a Masuaku. Dnes seper debut Coufala, tohle pro něho byla zkouška ohněm a obstá. Moyes musí mít tzv. smíšený pocity :-). Zase jsem netipoval a.... :-). Jdu do nejbližší putyky. Jen tak dál. COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lojzaslivon

Coufal jeden z nejlepších na hřišti,řekl bych,že zahrál o dost lépe jak Souček,Na to,že naskočil do nového mančaftu bez sehraní, ukázal trenérovi,že má na to,aby hrál v základu dál.Jinak dneska kladiváři super výkon,už na Arsenalu měli jasně bodovat!

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to byl proste koncert COYI !!!!

Reagovat
OnlyWHU

Ogbonna - Vardy 10:0 Udělali hroznou chybu. Hráli na nás pomalu.

Reagovat
kolouch

Skvely koncentrovany vykon jako proti Wolves. Co zo toho, ze mel Leicester drzeni mice skoro 70%, kdyz jsme Vardyho a spol dokazali v podstate vygumovat ze hriste. Coufal predvedl hodne slusny debut, verim ze Frederickse do sestavy uz jen tak nepusti. Sazka na dříče se vyplaci, naprosto diametralne odlisny vykon nez s chodci v poharu na Evertonu.

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele