19. kolo
16.01.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

James Maddison (© AFP)

Leicester zdolal Southampton a drží krok se špičkou

Souboj přímo o pozice v tabulce byl k vidění v sobotu večer v Leicesteru. Domácí tým se vyšvihnul na druhé místo poté, co zdolal Southampton 2:0. Skóre otevřel v první půli Maddison, v nastavení výhru pečetil Barnes.

První větší šance přišla po dvaceti minutách, kdy McCarthy musel zasahovat proti Barnesově prudké střele. Do vedení se Lišky dostaly v osmatřicáté minutě. Tielemans prostrčil balón na Jamese Maddisona, jehož dělovka z úhlu na bližší tyč skončila v síti. Bleskově mohl srovnat Bertrand, proti němuž se však vyšvihl Schmeichel.

Nedlouho po návratu ze šaten přišla další příležitost pro Saints, tentokráte se Schmeichel zaskvěl proti Adamsovi po Armstrongově pasu. Sám Armstrong se mohl stát hrdinou dvacet minut před koncem. Z pětadvaceti metrů napřáhl tak, že jeho rána skončila na břevně brány Leicesteru.

Krátce nato se Barnesovi povedlo překonat McCarthyho, jenže za hostujícího gólmana zaskočil na brankové čáře pohotový Bednarek. Pojistit vítězství mohl vzápětí i Vardy, který si obhodil obránce, avšak zakončil jen do gólmana.

Nakonec přidal druhou trefu v páté minutě nastavení Harvey Barnes. Ten dostal od Tielemanse pobídku a z levé strany hřiště utíkal sám na McCarthyho. Tváří v tvář uspěl, když zakončil podél něj. Leicester je tak aktuálně druhý bod za vedoucími Rudými ďábly, Southampton spadnul na osmou příčku.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Etika

02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele