28. kolo
14.03.2021 15:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Kelechi Iheanacho (© AFP)

Iheanachův hattrick pomohl Leicesteru k demolici Sheffieldu

Tak takovouto premiéru bez Chrise Wildera si v Sheffieldu rozhodně nepředstavovali. Blades na půdě Leicesteru schytali debakl 5:0. Hattrickem se na něm podílel Iheanacho, další trefu přidal Pérez a poslední gól byl vlastním od Ampadua.

Foxes už od začátku na hřišti dominovali, čehož mohl ve dvanácté minutě využít Pérez. Gólu zabránil jen skvělý Ramsdale, který hlavičku vyškrábl na tyč. Hostující brankář se vyšvihl i vzápětí proti Vardymu, jenž dostal šanci po obrovské hrubce Bryana.

Nedobrý výkon posledního týmu Premier League potrestal nedlouho před odchodem do šaten Kelechi Iheanacho. Pérez vyslal na levé straně Vardyho, ten dával míč před bránu a pro nigerijského útočníka už bylo jeho doklepnutí snadnou úlohou.

Pár minut po návratu ze šaten si Vardy s Iheanachem otočili role a tentokráte překonal Ramsdalea anglický ostrostřelec. Ovšem pozor, gólem situace neskončila, neboť na brankové čáře zachránil celou situaci Basham. A když Iheanacho svému kolegovi znovu nahrával, ten ztroskotal pro změnu na gólmanovi.

Uklidňující trefu přidal po necelých třech čtvrtinách utkání Ayoze Pérez. Ten využil rychlého protiútoku a přihrávky Albrightona, po níž zpoza vápna napřáhl přesně ke vzdálenější tyči. Tím se spustil naprostý gólostroj. Přišel totiž další brejk, další Vardyho pobídka pro Kelechiho Iheanacha a druhá trefa mladého šutéra.

Nigerijcovi se brzy povedlo završit hattrick. Tentokráte už s jiným asistentem, neboť ve středu pole mu předal míč Ndidi a Iheanacho následně utaženou ranou ze střední vzdálenosti na bližší tyč překonal Ramsdalea. Jen o dvě minuty si sám Sheffield dokonal dílo zkázy. Vardyho přízemní centr si totiž do vlastní sítě srazil Ethan Ampadu.

V závěrečné desetiminutovce dostal Iheanacho dvě pobídky od Vardyho, aby k hattricku ještě nějaké trefy přidal. První pokus byl ovšem ztečován, ve druhém případě nejprve skončila jeho střela na Ramsdaleovi, dorážku zastavil Bryan.

Leicester si tak touto jednoznačnou výhrou upevnil pozice zaručující účast v Lize mistrů a pokud nepřijde v závěrečných devíti kolech žádné velké selhání, už by na nich měl i zůstat. Naopak Sheffield je na tom bídně. Na záchranu aktuálně ztrácí čtrnáct bodů, to znamená, že od sestupu jej může zachránit zřejmě už jen zázrak.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele