24. kolo
13.02.2021 13:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Harvey Barnes (© AFP)

Leicester díky povedené sedmiminutovce bere všechny body

Liverpool znovu zaváhal a z King Power Stadium po prohře 1:3 odjíždí bez bodu. Hosté přitom byli po většinu utkání lepším celkem a měli územní převahu, díky nevídanému sedmiminutovému výpadku však nezískali ani bod a reálně hrozí, že na konci tohoto kola budou mimo první čtyřku. Kdo by to byl před měsícem a půl vůbec řekl. Naopak domácí celek se může radovat z cenné výhry, která jej minimálně dočasně posouvá na druhou příčku tabulky.



V úvodních minutách se Liverpool rozhodně neprezentoval jako tým v krizi. Naopak byl velmi aktivní, přebral otěže duelu a převážná většina herního času se odehrávala na půli Leicesteru City. The Reds si vypracovali poměrně slušný tlak, ovšem jak už to v posledních týdnech bývá, do šancí se dostávali jen s obtížemi. Do té první se po hezké přihrávce prokousal Salah, který se v úhlu ocitl sám před Schmeichelem, místo střely ale před brankou ještě hledal lépe postaveného spoluhráče, ovšem jeho přihrávku domácí brankář v kombinaci s obránci dokázali odvrátit do bezpečí. O chvíli později se v podobné pozici ocitl Firmino, který tentokráte volil zakončení, jenže Schmeichel si s jeho střelou poradil. Po necelé půlhodince měl právě Firmino exkluzivní příležitost ke skórování, ani tentokráte ale neuspěl. Přetažený míč prodloužil Malé na Hendersona, ten míč vrátil zpět před branku, kde míč propadl až k osamocenému útočníkovi Liverpoolu, kterého ale z dobrých dvou metrů vychytal Schmeichel. I kdyby však brazilský hrot brankáře překonal, z úvodní branky by se radovat nemohl, celé akci totiž předcházel ofsajd.



Až poté se začali osmělovat také domácí, nejprve si na hezký centr Barnese počkal Vardy, svou hlavičku ale nasměroval pouze do náručí brankáře. Těsně před půlí pak po přihrávce Tielemanse tentýž hráč využil zaváhání hostující obrany a při samostatném nájezdu zvolil razantní zakončení z hranice vápna, kterým orazítkoval břevno. V nastavení první půle se pak po dalším dlouhém míči a nejistém počínání obrany Liverpoolu dostal do dalšího úniku, tentokráte se pokusil obejít vyběhnutého Alissona, ten však jeho počínání přečetl a šanci zmařil.

V druhém dějství se obraz hry nezměnil, Liverpool měl stále více ze hry, zatímco domácí čekali na příležitosti k rychlým protiútokům. Po hodině hry se ovšem hosté konečně dočkali kýžené branky - to do vápna vtrhnul Alexander-Arnold, přihrávkou našel uvnitř vápna neobsazeného Firmina, který si míč zpracoval a nesobecky jej ještě hezkou patičkou přiběhl na stojícího Salaha, který se z kroku trefil naprosto fantasticky za vzdálenější tyč - Schmeichel se tentokráte natahoval marně.

Dlouho se zdálo, že si Liverpool svůj náskok bez větších problémů pohlídá, opak však nakonec byl pravdou - a předcházela tomu celá řada zajímavých momentů. Patnáct minut před koncem nejprve do pokutového území vtrhl domácí Maddison, který byl zastaven nesmyslným zákrokem v podání Thiaga Alcantary - a hlavní sudí Taylor ukázal na značku pokutového kopu. Po konzultaci s kolegou u videa svůj verdikt ovšem přehodnotil, jelikož se zákrok odehrál těsně před pokutovým územím. K exekuci volného kopu se postavil sám postižený a prudkou technickou ranou na zadní tyč stejně dopravil míč do sítě. Jeho radost však tentokrát překazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Jak se ale po kontrole ukázal, noha Robert Firmina byla brance blíže než rameno nabíhajícího Amarteyho, a tak bylo nakonec vyrovnáno na 1:1.

Jen o dvě minuty později bylo pro hosty ještě daleko hůř - na dlouhý míč za obranu totiž vyběhl Alisson, jenže se mu do cesty připletl vracející se stoper Kabak - nepovedený odkop brankáře Liverpoolu tak přistál přímo na kopačkách Jamieho Vardyho, který jej bez větších potíží dovedl až do osamocené branky.

Poslední pasáž duelu se Liverpoolu hrubě nepovedla a úřadující mistr se naprosto složil a ještě dvakrát za svou obranu pustil Haveyho Barnese. Poprvé si s jeho střelou a dorážkou Vardyho dokázal Alisson ještě poradit, podruhé už byl ale záložník Leicester úspěšný a gólem na 3:1 tak dal výsledku konečnou podobu.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
LokoLFC

2:0

Reagovat
fcb+mufc

2-2

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
Ranoth

1:3

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele