21. kolo
31.01.2021 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Leeds otočil v Leicesteru a překvapivě zvítězil

Nečekaný výsledek se zrodil v sobotu odpoledne v Leicesteru. Domácí tým tam v rámci 21. kola Premier League hostil Leeds a ačkoliv po Barnesově trefě vedl, dokázali hosté díky zásahům Dallase, Bamforda a Harrisona otočit na konečných 1:3.

Z první větší příležitosti ve třinácté minutě hned přišla branka. Harvey Barnes individuálně přešel od poloviny hřiště až k vápnu, kde si narazil s Maddisonem a následně přízemní ranou na zadní tyč překonal bezmocného Mesliera.

Jen o pár desítek sekund později bylo srovnáno. Na pravé straně postupoval Ayilng, jenže předal balón Bamfordovi. Ten prokázal výborný cit pro hru a bravurní prostrkávačkou našel Stuarta Dallase, který dokázal skórovat podobným způsobem jako předtím Barnes.

Už ve dvacáté minutě se síť vlnila potřetí. Trefa Péreze, který se dostal k míči po zblokované střele, ovšem nemohla být vinou ofsajdu uznána. Po půlhodině byl na opačném konci hřiště na křídle volný Harrison, jehož ránu zlikvidoval Schmeichel.

A dánský brankář se zaskvěl i po nadcházejícím rohovém kopu. Bamfordovu hlavičku vyrazil do břevna, Klichova dorážka už kvůli postavení mimo hru neplatila. Schmeichel následně podržel "Lišky" i proti Raphinhově střele. Před přestávkou se musel blýsknout i Meslier, jenž reflexivně zastavil Pérezovu teč.

Další důležitý moment přišel dvacet minut před koncem základní hrací doby. Raphinha poslal míč na obrannou linii na Patricka Bamforda a ten dokázal z nepříliš pozoruhodné pozice vytěžit maximum. Levačkou poslal míč nádherně do vzdálenější šibenice.

Poté se těžiště hry přeneslo zase na druhou stranu, kde to z voleje zpoza vápna zkoušel nadějně Pérez. Meslier si ale na jeho skákavou ránu počkal a vyrazil ji na roh. Nadále však hrozil i Leeds, jmenovitě Cooperovu hlavičku nedokázal do sítě dopravit Struijk.

Ve čtyřiaosmdesáté minutě přesto přišla trefa číslo tři pro hráče v bílém. Byl za tím parádně propracovaný rychlý protiútok, kterému hodně napomohl Klich náramnou šajtlí za obranu pro Bamforda. Ten pak postupoval sám na brankáře spolu s Jackem Harrisonem a byl to právě druhý jmenovaný, kdo se nakonec zapsal do střelecké listiny.

Leicester tak nevyužil remízy "Rudých ďáblů" a nevyšvihl se na druhou příčku tabulky, Leeds si naopak připsal druhé vítězství v řadě, díky čemuž se výrazně přiblížil i šestému Tottenhamu.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
LeedsUnited

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele