33. kolo
26.04.2021 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Kelechi Iheanacho (© AFP)

Leicester otočil duel s Crystalem a opět se přiblížil k vytoužené Lize mistrů

Leicester dokázal otočit důležitý zápas s Crystalem Palace a po vítězství 2:1 se výrazně přiblížil k umístění v elitní čtyřce, která zaručuje skupinovou fázi příštího ročníku Ligy mistrů. "Lišky" se momentálně nacházejí na třetím místě tabulky s dvaašedesáti body a pět kol před koncem si vytvořily celkem solidní sedmibodový odstup před pátým West Hamem. Hosté naopak stále ještě nemají jistou záchranu a musí si minimálně počkat do dalšího kola.

Domácí výběr nezačal v dohrávce 33. kola úplně ideálně a ani ne po odehrané čtvrthodině nečekaně inkasoval. Těsně předtím spálil nadějnou možnost favorita kanonýr Vardy, jenž z dvanácti metrů těsně minul levou tyč, pak na opačné straně bleskově udeřil Wilfried Zaha. Osmadvacetiletý útočník obdržel perfektní kolmici do volného prostoru od Ezeho a svůj únik chladnokrevně zakončil přesnou střelou k protější tyči.

Svěřenci manažera Brendana Rodgerse byli otřeseni až do konce úvodního dějství, ovšem po změně stran přeci jen ožili a vyrovnat se jim povedlo po pěti minutách. Výtečnou práci odvedl Kelechi Iheanacho, jelikož přesnou nahrávkou uvolnil rozběhnutého Timothyho Castagneho a belgický obránce se ze sedmi metrů nádherně trefil do levé šibenice. Leicester pokračoval v aktivitě i nadále a další možnost si vypracoval v 70. minutě.

Síť se totiž povedlo rozvlnit Vardymu, jenomže jeho trefa nakonec neplatila kvůli zřetelnému ofsajdu. Stejný hráč byl opět vidět za dalších osm minut, když si parádně narazil balón s Iheanachem, ale nakonec minul vzdálenější konstrukci o značný kus. Rozhodující moment tohoto pondělního utkání se zrodil necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, neboť se po zásluze prosadil aktivní Iheanacho.

Čtyřiadvacetiletý nigerijský forvard výtečně zpracoval skvostný pas z poloviny hřiště v podání Evanse, vzápětí si udělal dostatek prostoru mezi dvěma bránícími protihráči a z deseti metrů nechytatelně zavěsil pod horní tyčku kolem dívajícího se brankáře Guaity. Ve zbývajícím průběhu se už nic zajímavého nestalo, Leicester se příště utká se Southamptonem a londýnský klub přivítá suverénní Manchester City.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kuba94

Ten Crystal je takový marný? Nebo na víc nemají?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele