5. kolo
18.10.2020 20:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Ross Barkley (© AFP)

O osudu zápasu rozhodl v závěru Barkley

Hráči Leicesteru City prohráli v rámci pátého kola Premier League na domácím stadionu s Aston Villou 0:1. Rozhodující branku hostí vstřelil v nastavení Ross Barkley. Pro "Lišky" tak jde o druhou prohru v řadě, Villans zůstávají v letošním ročníku bez ztráty bodu.

Ve 23. minutě si Iheanacho udělal před pokutovým územím prostor, připravil si míč a následně vyslal velmi hezkou zatočenou ránu. K jeho smůle byl Martínez pozorný a míč ze vzduchu chytil do náruče.

Grealish o tři minuty později dostal míč do vápna a rychle posunul k puntíku na Trézégueta. Ten z první vypálil kousek od branky. Při tom se ale srazil se soupeřem a drží se za stehno.

Aston Villa v 54. minutě vybojovala rohový kop. Po centru si na míč naskočil obránce Konsa a míč rychle hlavičkoval těsně vedle branky.

Hosté v devětašedesáté minutě sehráli hezkou kombinaci. Grealish nakonec posílal z kraje vápna míč do půlkruhu před šestnáctkou na Douglase Luize, který okamžitě vypálil, ale jen doprostřed branky, kde s míčem Schmeichel neměl problém.

Schmeichel si poté v rychlém sledu připsal druhý zákrok. Tentokrát ho zblízka prověřil Ollie Watkins. Ovšem ani tentokrát to pro dánského brankáře nebylo nic těžkého.

Aston Villa nakonec dokázala využít tlak v útoku z posledních minut v první nastavené minutě se ujala vedení. Ross Barkley získal míč, vyvezl jej před půlkruh před šestnáctkou a vyslal střelu, který se odrazila od země a zamířila k levé tyčce. Schmeichel na ní nemohl dosáhnout.

Leicester je po pěti odehraných kolech čtvrtý s devíti body, stoprocentní Aston Villa je o bod druhá, má však jedno utkání k dobru.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
tlaci

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele