22. kolo
03.02.2021 20:30 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Gylfi Sigurdsson (© AFP)

Everton se ubránil tlaku a v Leedsu zvítězil

Po dvou vítězstvích neodehrál Leeds špatné utkání ani proti Evertonu, jenomže v útoku tentokrát nebyli hráči United tolik produktivní. Naopak v obraně dvakrát zaváhali a dovolili Evertonu, aby si domů do Liverpoolu odvezl tři body.

Skóre zápasu se měnilo již v deváté minutě. Gomes našel pasem na levé straně rozběhnutého Digneho, ten poslal centr do šestnáctky, kde zcela zapomenutý Sigurdsson překonal bezmocného brankáře Mesliera - 0:1. Leeds inkasovaná branka očividně zaskočila. Dvě minuty poté totiž hráči Evertonu úspěšně napadali a výsledkem byla střela Calverta-Lewina, kterou musel lapit Meslier. Po následném protiútoku ale zahrozil domácí Klich, jehož technický pokus likvidoval gólman hostů Olsen, jenž mezi třemi tyčemi nahradil zraněného Pickforda.

V devatenácté minutě vyhledal Raphinha od rohového praporku Alioskiho, jehož téměř perfektní volej skončil ke smůle domácích na tyči. O šest minut později hlavičkoval po standardní situaci zahrané Phillipsem nebezpečně Struijk a Olsen musel opět zasáhnou svou levačkou. Útočná snaha Leedsu vyšla vniveč, zvlášť když ve 41. minutě prodloužil Godfrey rohový kop Sigurdssona na zadní tyč, kde hlavou zvýšil náskok Evertonu Calvert-Lewin.

Tři minuty po změně stran vykřesal pro United naději Raphinha. Obránci "Karamelek" nedokázali odehrát míč pryč z pokutového území, namísto toho předložil Bamford kulatý nesmysl pro svého brazilského spoluhráče, jenž střelou po zemi připravil Olsena o čisté konto - 1:2. Po hodině hry zbabrali hosté rozehrávku a Olsen měl opět mnoho práce. Nejprve vyrazil tečovanou ránu Klicha, následně zneškodnil dorážku Raphinhy a do třetice si švédský gólman poradil též s volejem Harrisona.

Tlak Leedsu sílil. V 72. minutě hlavičkoval po centru od Dallase Bamford, avšak jeho zakončení spadlo na břevno. Pět minut před vypršením základní hrací doby ale United ztratili balón a Doucouré rozjel protiakci Toffees, v jejím závěru však Calvert-Lewin ztroskotal na Meslierovi. Když ale v závěru nevyšel volej střídajícímu Robertsovi, putovaly všechny body na stranu hostů.

Autor: Ondřej Vaculík / BBC

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
diastan

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele