4. kolo
03.10.2020 16:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

James Rodriguez (© AFP)

Everton zvládl domácí přestřelku s Brightonem

Fotbalisté Evertonu porazili v rámci čtvrtého kola Premier League na domácí půdě Brighton 4:2. Skóre otevřel Dominic Calvert-Lewin, za hosty pak srovnal Neal Maupay. Domácí znovu do vedení poslal v nastavení první půle Yerry Mina, ve druhém poločase přidal další dvě branky James Rodríguez. Debakl v poslední minutě zmírnil Yves Bissouma.

Domácí hned z první vážnější akce v 17. minutě udeřili. Dominic Calvert-Lewin si dokázal najít cestu na centr z levé strany a hlavou uklidil míč do sítě. Anglický útočník se nachází ve skvělé formě.

Ve dvaatřicáté minutě Sigurdsson před vápnem podržel míč a uvolnil Jamese Rodrígueze, který střelou z první poslal míč vysoko nad branku.

O devět minut později bylo srovnáno. Po centru Lampteyho se dostal k zakončení Trossard, který nevystřelil vůbec dobře a čekalo se, že Pickford jeho střelu ukryje do rukavic. Brankář Evertonu si vybral slabší chvilku, míč vyrazil pouze na Neala Maupaye a ten dorazil míč do branky.

Kolumbijská spolupráce ve druhé nastavené minutě prvního poločasu zafungovala a Evertonu se šlo do šatny rozhodně veseleji. James Rodríguez poslal na malé vápno pěkný centr přímo na hlavu Yerryho Miny, který bez sebemenších potíží uklidil míč do sítě.

Domácí chtěli své vedení hned po přestávce navýšit. Rychlý protiútok a solidní přečíslení Everton nevyužil. Doucouré našel na pravé straně Jamese, který si navedl míč do středu a vypálil. Jeho ránu jeden z beků zablokoval.

V 52. minutě už však přišla chvilka kolumbijského fotbalisty. Iwobi dostal míč do běhu, dostal se do vápna a přihrávkou pod sebe oslovil Jamese Rodrígueze, který již věděl, jakým způsobem pošle míč do branky.

Další nejisté počínání Pickforda nastalo v 68. minutě. Domácí gólman centr z pravé strany vyboxoval pouze před sebe, kde byl znovu Maupay. Tentokrát mu však zakončení překazil Davies.

Jenomže přišel rychlý protiútok a o osudu zápasu bylo definitivně rozhodnuto. Doucouré našel ve vápně na pravé straně Jamese Rodrígueze a ten znovu zakončil s velkým přehledem.

Hostům se podařilo v posledních minutách potrestat pasivitu Evertonu. Ze střední vzdálenosti se do míče opřel Yves Bissouma a zamířil ze svého pohledu k levé tyčce.

Everton je po čtyřech kolech stoprocentní a vyhoupl se na první příčku nekompletní tabulky. Brighton má tři body a je čtrnáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

Já věřím Evertonu

Reagovat
ian.rush

Ten James vypadá fakt pořád dobře, v té noze to prostě má

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele