5. kolo
18.10.2020 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Brighton prolomil tvrz Crystal Palace jen jednou. Derby M23 skončilo plichtou

Hráči Crystal Palace nebyli daleko od toho, aby podruhé v řadě ovládli "derby M23". Orli po nabytí náskoku dlouho drželi nadějný resultát, jenže tlaku rivala z Brightonu nakonec v samotném závěru podlehli. Domácí si tak připsali sedmý bod do ligové tabulky, hosté mají na svém kontě o tři méně.

Po vyléčení zranění se v sestavě Orlů poprvé v sezoně představil stoper Cahill. Spolu s ním vyběhli na trávník od úvodní minuty také záložníci Riedewald se Schluppem a útočník Batshuayi. Seagulls se vytasili s dvěma novými muži ve středu pole, kterými byli Lallana a Burn.

. Do první šance se dostali ve druhé minutě hosté, když Lallana obstřelem minul bránu Eagles. Ve dvanácté minutě vznikl závar po rohovém kopu Brightonu, po kterém pálil do boční sítě Bissouma. Za další dvě minuty vystihl White rozehrávku Palace, ale ani on přízemním pokusem nemířil mezi tři tyče. Domácí následně potrestali nejen potenci Racků, ale též nešikovnost bránícího Lampteyho, který v pokutovém území Brightonu fauloval Batshuayie. Přísnou penaltu, kterou však potvrdil i videorozhodčí, pak bez potíží proměnil Zaha - 1:0.

I po inkasované brance pokračovali hosté v aktivní hře. Ve 28. minutě se k hlavičce dostal Maupay, ale v těžké pozici mířil vysoko nad břevno. Seagulls nebyli v první půli horším celkem, nicméně kvůli nepřesné koncovce a lacině inkasované brance odcházeli do kabin po poločase se svěšenýma hlavama.

Pět minut po změně stran se konečně dočkal zaměstnání brankář Eagles Guaita, jenž lapil zakončení Maupaye z otočky. Na druhé straně rozvlnil síť o čtyři minuty později Batshuayi, veškeré vzrušení ale bylo zbytečné, neboť reprezentant Belgie se nacházel v ofsajdu. Vzápětí pálil nebezpečně, leč nepřesně hostující Trossard. V 57. minutě se za obranu Palace dostal Maupay, avšak dost možná gólové zakončení mu po sekvenci kliček překazil blokující Kouyaté.

Brighton nadále marně dobýval orlí hnízdo. V 76. minutě si Dunk našel standardní situaci Trossarda, avšak ani jeho hlavička neohrozila Guaitu, Bissoumův kop za dalších osm minut by se zase ujal v rugby. V 89. minutě měl Guaita štěstí poté, co neudržel volný kop zahraný Großem, hosté se ale k dorážce nedostali. Za okamžik se však Racci opět vydali na zteč, MacAllister na nic nečekal a napálil balón zpoza šestnáctky za Guaitova záda - 1:1.

Co by to bylo za derby, kdyby se během něj neodehrála potyčka. Již během řádných 90 minut to na hřišti dost bublalo a v nastaveném čase se vařící hrnec definitivně zbavil pokličky. Na bod varu se atmosféra střetnutí dostala po surovém zákroku Dunka na Cahilla, po kterém dostal kapitán Seagulls červenou kartu. Po ostrých výměnách názorů už se ale zápas přece jen nachýlil ke svému konci.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
tlaci

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele