11. kolo
07.12.2020 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Danny Ings (© AFP)

Southampton uspěl v Brightonu a vrátil se na vítěznou vlnu

Penalta na každé straně byla k vidění v pondělní dohrávce jedenáctého kola Premier League v Brightonu. Domácí se tam dostali do vedení zásluhou Große, skóre ale dokázali otočit Vestergaard a Ings.

Hned v úvodu se Seagulls dostali do dvou zajímavých příležitostí. Nejprve se McCarthy musel vytáhnou proti Welbeckovi, následně v další šanci selhal Groß. Důležitý moment přišel po čtvrtině utkání. Ward-Prowse nesmyslně zvedl ruku, do které mu poslal míč Welbeck. To neuniklo zraku sudího a kopala se penalta.

Její exekuce se zhostil Pascal Groß, jenž s přehledem skóroval na druhou stranu, než skákal gólman, proměnil. Ještě před odchodem do šaten ovšem bylo srovnáno. Na rohový kop Ward-Prowse si naskočil Jannik Vestergaard, jehož hlavička se snesla až ke vzdálenější tyči a rozvlnila síť.

Deset minut po přestávce mohl vrátit vedení svému týmu Welbeck, jemuž se ovšem z dobré pozice nepovedlo zakončit. Na opačném konci hřiště zakončoval dobrou týmovou akci Redmond, jenže mířidla se mu vychýlila a on poslal balón vysoko nad břevno.

Patnáct minut před koncem zahrál nepovoleně ve vlastním vápně Groß, na což byl sudí upozorněn videorozhodčím a podruhé v utkání nařídil pokutový kop. Danny Ings ukázal stejně jako v první půli Groß veliký přehled a proměnil.

A jelikož v závěru se nedokázali prosadit ani Maupay, ani Trossard, udržel Southampton vedení a drží se na páté pozici.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele