27. kolo
06.03.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Kelechi Iheanacho (© AFP)

Leicester otočil zápas s Brightonem

Brighton prohrál s Leicesterem City. Domácí poslal do vedení Adam Lallana, poté však úřadovali hosté, jmenovitě Kelechi Iheanacho a Daniel Amartey.

Neal Maupay svedl v sedmé minutě úspěšný souboj na půlící čáře a přes Trossarda putoval míč do běhu na Pascala Grosse. Jeho zpětnou přihrávku odvracel skluzem Wesley Fofana a moc nechybělo k vlastnímu gólu.

V desáté minutě šli domácí překvapivě do vedení. Neal Maupay si pokryl míč před velkým vápnem, hosté se ve dvojici nedomluvili a za jejich zády vyplul zcela volný Adam Lallana, který do protipohybu prostřelil bezmocného brankáře. "Lišky" byly v okamžiku střely ve vápně v šesti, střelec úplně sám.

Vardy sklepl ve 35. minutě dlouhý míč krásně proti noze Tavaresovi, jehož prudkou šajtli k tyči fantasticky vyškrábl konečky prstů na roh Robert Sánchez.

O pět minut později mohl Lallana navýšit vedení. Na trestný kop Pascala Grosse vyskočil z chumlu hráčů nejvýše a míč posunul hlavou o zem na vzdálenější tyč.

V první šanci po změně stran byli v 53. minutě hosté. Castagne vybojoval míč a skvěle do uličky uvolnil za obranu Iheanacha, který však střelu levačkou opřel jen do boční sítě.

Na počátku gólové akce byl v 62. minutě důrazný presink a vybojovaný míč, po třech krátkých přihrávkách nádherná kolmice Youriho Tielemanse a chladnokrevným zakončením tváří v tvář brankáři napravil předchozí zahozenou šanci Kelechi Iheanacho.

Až v 80. minutě poprvé zasahoval Kasper Schmeichel. Hosté znovu hrubou chybou v rozehrávce ztratili míč, po parádní souhře na jeden dotek převzal od Grosse míč Lallana, ale v tutovce ranou k tyči dánského brankáře nepřekonal.

Školácká hrubka brankáře Sáncheze poslala Leicester v 87. minutě do vedení. Gólman při Albrightonově rohu podběhl míč a Daniel Amartey se dostal snadno k hlavičce do prázdné brány.

Brightonu po prohře patří šestnácté místo, Leicester se minimálně do zítra posunul na druhou příčku.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele