18. kolo
21.03.2021 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Carlos Vinicius (© AFP)

Tottenham na hřišti Aston Villy zapomněl na poslední nezdary

Tottenham si po hrůzném zážitku z Evropské ligy spravil chuť a v Premier League zdolal Aston Villu. Svěřenci manažera Josého Mourinha tak díky gólům Carlose Viníciuse a Harryho Kane poskočili v tabulce na šesté místo před Tottenham. "Villans" setrvávají ve středu ligového pelotonu.

Na první pořádnou šanci čekali diváci do 29. minuty, která však zároveň přinesla první branku. Brankář Aston Villy Martínez sice odehrál míč před nabíhajícím Viníciusem, nicméně v útočné akci Tottenhamu pokračoval Lucas, jenž si narazil míč s Kanem. Následně brazilský záložník vyhledal před bránou osamoceného krajana Viníciuse, který snadno skóroval do opuštěné svatyně domácích.

První půle spíš nudila, tři minuty po změně stran chtěl však Kane přesvědčit, že druhý poločas bude zábavnější. Anglický kanonýr střelou zpoza pokutového území jen těsně minul bránu. Deset minut nato se připomněli Villans, avšak Trézéguetovo zakončení zablokoval před brankovou čarou hlídkující Rodon a následný pokus McGinna lapil gólman hostů Lloris. O tři minuty později se z dálky jen těsně netrefil mezi tři tyče El Ghazi.

Naděje domácích na bodový zisk ale vzaly za své v 68. minutě. Navrátilec do sestavy Aston Villy Cash srazil ve vlastní šestnáctce k zemi Kanea, který přitom těsně předtím vlastní vinou přišel o balón. Sudí Dean však nekompromisně ukázal na penaltový puntík, kde si kulatý nesmysl postavil sám faulovaný hráč, jenž poslal Martíneze na opačnou stranu, než na jakou letěla gólová střela - 0:2.

Autor: Ondřej Vaculík / BBC

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Tanganga, Davinson, Alderweireld, Reguilon - Hojbjerg, Ndombelé - Bale, Lucas, Bergwijn - Kane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele