4. kolo
04.10.2020 20:15 CET
7 : 2
(4:1)

Reportáž

Debakl Liverpoolu je dokonán (© AFP)

Aston Villa deklasovala Liverpool potupnými sedmi góly

Tak tohle vážně nikdo nečekal. Že v duelu mezi Villans a Liverpoolem padne hodně branek, to by klidně možné bylo. Ale že Aston Villa nasází matně hrajícímu Liverpoolu dokonce sedm kousků a favorita naprosto zesměšní, to určitě nečekali ani její nejoptimističtější fandové.

Ono se moc často nestává ani to, že by Liverpool vůbec prohrál, alespoň v posledních pár letech. Takže když družina Jürgena Kloppa prohraje s domácí Aston Villou, je to na pováženou. Když od domácích ale dostane sedm gólů, to už může fanouškům Reds připadat jako pravá liverpoolská apokalypsa. V neděli večer ji měl na starosti primárně Ollie Watkins, který se do sítě favorita prosadil třikrát. Gólově ho doplnili ještě John McGinn, Ross Barkley a Jack Grealish. Dvě rány Mohameda Salaha Liverpool rozhodně nespasily a na bolesti z porážky nic nezměnily.

Šok se začal rodit hned od začátku, protože domácím stačilo na první branku odehrát jen čtyři minuty. Brankář Adrián chyboval v rozehrávce a záložník Jack Grealish našel v šestnáctce úplně volného Ollieho Watkinse, k němuž se nikdo z liverpoolské obrany nehlásil. Takže pro něj nebyl problém propálit brankáře Adriána. Ten si rozhodně představoval lepší start.

Liverpool zcela nepochopitelně dělal jednu chybu za druhou a v obraně to hodně vázlo. Další šanci v osmé minutě Villans v druhý gól neproměnili, protože Ross Barkley, ač znovu trestuhodně osamocen na penaltě, pálil z voleje jen těsně vedle tyče. Liverpool sice držel míč na svých kopačkách, jenže ty se nedostávaly ani poblíž brány střežené Emilianem Martínezem. A když už se k ní dostaly, jako třeba v případě Firmina, byl zkušený brankář již připraven.

Po dvaceti minutách tak mohl domácí celek v klidu navyšovat už na 2:0. Opět se o postaral dnes nezastavitelný Ollie Watkins, který si naběhl do vápna, v něm udělal školáka z Gómeze a krásnou ranou na zadní tyč zvýšil.

Liverpool se ale ještě nevzdal. Svoji sílu předvedl ve 33. minutě, kdy podnikl další rychlý kontr. Keïta sice ještě míč do sítě nedostal, ale přihlížejícímu Mohamedu Salahovi už se to povedlo. Jenže reakce domácích byla bleskurychlá. Rohový kop odvrátila obrana Reds jen k Johnovi McGinnovi, který se s tím nepáral a z dvaceti metrů poslal míč s velkým přispěním Van Dijkovy teče mimo dosah brankáře Adriána.

A hrůzostrašná desetiminutovka Liverpoolu pokračovala. Manažer Klopp se asi nestačil divit, když viděl, jak jeho obrana znovu katastrofálně propadla. Po přetaženém centru se k míči dostal Trézéguet, jenž svým pasem před bránou našel volného Ollieho Watkinse, který už se hlavou do opuštěné části brány nemýlil! Psala se 40. minuta a Watkins už měl hattrick.

I když Liverpool svého soka výrazně přehrával v držení míče, místy se dotýkal až hranice 75%, nebylo mu to k ničemu. Jen deset minut po změně stran domácí Villans znovu udeřili. Dnes vynikající Jack Grealish posunul u vápna míč na Rosse Barkleyho, který si míč přehodil na silnější nohu a překonal Adriána. I na tuhle trefu Liverpool bryskně reagoval. Přesně v 60. minutě posunul Roberto Firmino míč na Mohameda Salaha, který se v plném běhu zastavuje jen těžko - 5:2.

Noční můra Reds ale pokračovala. A byla to i smůla. Po šesti minutách totiž Watkins posunul míč na Jacka Grealishe, který vypálil. Jeho rána by asi do sítě nezapadla, ale s výraznou pomocí tečujícího Fabinha už ano. Další sprint Watkinse sice Adrián skvěle zneškodnil, ale stejně dostal ještě jeden gól. Patnáct minut před koncem završil epickou jízdu Villans opět Jack Grealish, jenž si skvěle pohlídal ofsajdovou linii, utíkal z úhlu na Adriána a nemohl to trefit lépe. Tím skončila naprostá demolice obrany úřadujícího mistra.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
LokoLFC

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 LFC YNWA Sádio bude chybět.

Reagovat
VTID94

2:1 COYV!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stydím se

Reagovat
smazaný uživatel

Za to, že vo Villa Parku včera herne vybuchol Liverpool FC sa až tak hanbiť nemusíš. To sa proste raz za čas stane aj veľkému klubu, že má čierny deň a utrpí takýto debakel, aj keď s Aston Villou, ktorá si v minulom ročníku zachránila len tak-tak je to fakt dosť mazec...

Za čo sa ale naozaj môžeš hanbiť ako sviňa si ty sám a spôsobom akým sa tu na EF pod profilom Liverpool - FC prezentuješ. Si totiž hanbou tunajšej internetovej komunity

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, ale daleko za tebou. Na rozdíl od tebe to dělám schválně a pro pobavení.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvedomuješ si, že baviť sa na ničom, čo považuješ za vtipné široko-ďaleko iba ty sám nesvedčí o tvojej dobrej mentálnej kondícii?

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že je natolik výborná, že si to mohu dovolit.

Reagovat
smazaný uživatel

S čistým svědomím.

Reagovat
smazaný uživatel

Si proste pán

Reagovat
smazaný uživatel

Odporný Liverpool, táhněte do druhé ligy.

Reagovat
t0mmy33MCFC

tady mel nekdo vsazeno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snad vás Ronald naučí kopat rohy.

Reagovat
smazaný uživatel

A především je bránit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

What the...

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem viděl účka, tak jsem nechápal... tohle nechápu ještě víc. A to už jsem si předtím říkal, že je hustý, jak WHU sundali Lestr, kterej znemožnil před týdnem City

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak Leicester City nijak extra nepřehrál, ale 3 penalty udelali rozdil...

Reagovat
Vsadim gule

Fotbal se zbláznil...

Reagovat
smazaný uživatel

Za stavu 3:1 a pak 5:2 kryl Adrian 3 jasne golovky a celkove jeho vykon nebyl tak strasny jen obrana nejak zmizela ...

Reagovat
REPLIKATOR

Stačilo neposlat Villu hned do vedení blbou rozehrou, pak z toho nemusel být takový cirkus.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ze LFC nema silu bojovat s golovym handicapem? Nebo ti 4. minuta zlomi vaz ?? wtf .. tohle se proste stava jen se toci ktery velkoklub to odnese (ted nenarazim na Barcu v lete, jako na to ze zkratka obcas hra nesedne a jeste hraci nemaji den nicmene trener ma mit cich to rozpoznat a zprehazet za vcas soupisku kdyz ne deje se tohle ..

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
eder

Tak už chápu proč se Robbie Fowler stěhuje do Indie...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele