21. kolo
30.01.2021 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Souboj Arsenalu s Manchesterem United vítěze nepřinesl

Střetnutí Arsenalu s Manchesterem United nakonec žádné gólové hody nenabídlo, ovšem i tak nebylo o drama a řadu šancí nouze. Právě finální fáze ale oba celky pravidelně zradila, a tak kvůli kvalitním obranným zákrokům, zásahům brankářů či brankové konstrukci utkání průlom skóre nepřineslo, což Arsenalu postačilo k posunu na osmé místo, zatímco United zůstávají druzí, ovšem jejich manko na vedoucí Manchester City narůstá.

V horší výchozí pozici byli před úvodním výkopem "Kanonýři", jelikož se potvrdily nejhorší obavy a trio stálic základní sestavy Tierney-Saka-Aubameyang do zápasu nemohlo nastoupit. Pro čerstvou posilu Martina Odegaarda zbylo místo na lavičce. Ze strany hostí pak došlo na nečekanou ztrátu v průběhu večera, když musel z trávníku předčasně odejít Scott McTominay.

Domácí sice naskočili do hry aktivně, ovšem první velká šance připadla Manchesteru. Zpola odvrácený rohový kop připadl na hranici pokutového území osamocenému Fredovi, jenž si jej v rychlosti umně zpracoval a technickou ranou do horního růžku se pokoušel obstřelit brankáře Lena. Německý gólman Arsenalu však vytáhl prvotřídní zákrok a konečky prstů míč vytěsnil těsně okolo své levé tyče. Další šance na obou stranách končily buďto nepřesným zakončením jako u Nicolase Pépého či Bruna Fernandese, anebo je na poslední chvíli stačila uhasit obrana, jak tomu bylo v případě Marcuse Rashforda, jenž se ve zdánlivě výtečné pozici ani nedostal k řádnému zakončení.

Domácí kouč Mikel Arteta sáhl o přestávce k nečekanému nasazení Williana na úkor Gabriela Martinelliho a brazilský křídelník se mu málem za vloženou důvěru obratem odměnil, když k němu propadl míč z pravé strany, avšak jeho nedůrazné zakončení stihla defenziva United zablokovat, stejně jako v případě další potenciální gólové střely aktivního Pépého. Ještě blíž pak měl k vytouženému průlomu skóre Edinson Cavani po přízemním centru Shawa, ale s přispěním bránícího Cédrica skončil míč mimo tři tyče.

Šance i nadále střídala šanci a jako smolař si mohl připadat i Alexandre Lacazette, jehož výtečný přímý kop nechal brankáře De Geu přikovaného na místě, avšak míč pouze orazítkoval břevno a vrátil se zpět do hry. V další slibné pozici vzápětí proti španělskému reprezentantovi neuspěl ani Emile Smith Rowe. Když pak v samém závěru poslali slibné příležitosti jak Pépé, tak Cavani těsně vedle, skončilo napínavé utkání bezbrankovou remízou.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele