35. kolo
12.07.2020 13:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Wolverhampton přetlačil malátně působící Everton

Po dvou porážkách Wolverhampton konečně zabral, doma skolil poměrně snadno Everton a vyhoupl se na šestou pozici v tabulce, z níž ještě stále může útočit na tu pátou, která za určitých okolností znamená účast v Lize mistrů v příští sezóně. Domácí nejprve nastartoval z penalty Raúl Jiménez, pak skórovali taktéž Leander Dendoncker a Diogo Jota.

Pokud se v následujících dnech potvrdí, že aktuálně druhý Manchester City nebude moci hrát evropské poháry, připadne v Premier League kvalifikování se do milionářské soutěže na mužstvo, které skončí jako páté. A právě o tuhle metu ještě svěřenci manažera Nuna Espírita Santa matematicky usilují, byť jejich šance již nejsou na úplně nejvyšší úrovni.

Hostům se po koronavirové přestávce celkem dařilo, jenže v uplynulých dvou kolech získali jen jeden bod a svou reputaci si nikterak nevylepšili ani v nynějším případě. Trochu se jim tedy vzdaluje možnost, že by mohli dosáhnout na ta místa, která pro příští ročník zajišťují účast v Evropské lize. Na Molineux Stadium opravdu neodvedli povedenou práci.

Daniel Podence se jako první zhostil nějakého zakončení na bránu, nicméně hostující brankář Pickford si s jeho příležitostí poradil. Jen o pár chvil později zasahoval na druhé straně taktéž domácí gólman Rui Patrício, ani on ovšem neměl výraznější potíže se střelou Calverta-Lewina. V 7. minutě vypálil Doherty, jenže slabě a hlavně mimo evertonskou svatyni.

Ve 26. minutě se ozval opětovně Daniel Podence, který se ve vápně zbavil bránících Walcotta a Keana, tlačil svůj tvrdý pokus na bližší tyčku, každopádně Pickford svou rukavici použil včas a vyrazil míč do zámezí. Následně ještě mohl Pickforda překonat Jiménez, který ve vzduchu zastřihl nohama, ani on ale nedonutil soupeře do bouřlivější pohotovosti.

První poločas se již chýlil k nerozhodnému výsledku, nicméně v nastavení si výběr manažera Carla Ancelottiho situaci zkomplikoval. Daniel Podence v rohu pokutového území zakličkoval s balónem, nešetrně do něj vrazil obránce Digne, a sudí Taylor nařídil penaltu. Té se jal jako exekutor Jiménez, jenž zamířil chytře a přesně do protipohybu Pickforda.

Jak špatně zakončil liverpoolský celek první dějství, tak ještě mizerněji v podstatě vstoupil do toho druhého. Uběhlo jen nějakých čtyřicet pět sekund, Pedro Neto poslal centr zprava v rámci přímého volného kopu do šestnáctky, kde nabíhající Dendoncker drcl do letící meruny a poslal jí hlavou ke vzdálenější tyčce, kam se Pickford jen marně natahoval.

The Toffees nevyvinuli ani ve zbývajícím čase nějakou větší aktivitu k tomu, aby se propracovali alespoň k vyrovnání. V 65. minutě přitom mohli inkasovat po šanci Dioga Joty, avšak Pickford v tomto momentě stačil zasáhnout. Kapituloval přesto napotřetí v 74. minutě, to když po dlouhém pasu Rúbena Nevese zacílil svou levačkou pohotově Diogo Jota.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele