37. kolo
20.07.2020 21:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Wolverhampton je v tabulce znovu šestý, skolil doma malátný Crystal Palace

Wolverhampton potvrdil roli favorita, na vlastním hřišti skolil i nadále se trápící Crystal Palace a vrátil se na strategickou šestou pozici, která bezpečně zaručuje účast v Evropské lize na příští sezónu. Situaci tak má před závěrečným kláním na půdě Chelsea pod svojí kontrolou. Pokud v Londýně rovněž zvítězí, sedmý Tottenham už ho v tabulce zkrátka nepředežene.

Hosté potřetí v řadě nedokázali vstřelit ani branku, potřetí za sebou zároveň prohráli hned o dva góly. A celkově si na své konto připsali již svou sedmou porážku z osmi zápasů po koronavirové přestávce, přičemž uspět dokázali jen na úvod na půdě Bournemouthu. Ne že by statisticky v tomto duelu vyloženě vyhořeli, jednoduše se jim však nedařilo v koncovce.

Wolves v uplynulých čtyřech kolech získali jen čtyři body, a nejenže reálně přišli o možnost usilovat o čtvrté místo, které jako to poslední zařizuje kvalifikaci Ligy mistrů na podzim, přitom také notně oslabili své umístění na šesté pozici. Tři body zkrátka nyní opravdu nutně potřebovali. K jistotě evropských pohárů ostatně musejí zabrat naplno i tuto neděli.

Chvilku trvalo, než se The Wanderers rozehřáli do optimální teploty. Ve 13. minutě vyzkoušel Jiménez poprvé připravenost hostujícího gólmana Guaity, nicméně ten si s jeho pokusem poradil. Na druhé straně mohl ve 27. minutě udeřit Schlupp, a to po dobře odvedené práci Zahy ve středu pole, každopádně levačkou poslal míč kousek vedle domácí brány.

Ve 32. minutě mužstvo manažera Nuna Espírita Santa podniklo akci u pravé lajny, pronikající Adama Traoré následně přetáhl centr až na zadní tyčku, kde našel Daniela Podenceho, tomu ovšem zakončení nůžkami vůbec nevyšlo. Ve 38. minutě se musel činit wolverhamptonský brankář Rui Patrício, přímý volný kop soka Townsenda ale vcelku hravě zlikvidoval.

Čtyři minuty před přestávkou se skóre přece změnilo. Poté, co míč ve středu pole nešikovně ztratil Townsend, jenž se pod tlakem snažil konstruktivně rozehrát, se k němu dostal Doherty, ten ho předal do středu pole a záhy si naběhl do vápna, kam mu jemný oblouček poslal João Moutinho, a po Irově následném centru skóroval hlavou velmi snadno Daniel Podence.

Ve druhém poločase se Crystal Palace na nějaký zvrat v utkání prostě nezmohl. Jeho protivník v podstatě bez větších obtíží udržoval pohodlný náskok, ten navíc mohl navýšit například v 59. minutě, to když Daniel Podence uvolnil svou přihrávkou Adamu Traorého, jenž byl v pokutovém území slabě hlídaný, z blízkosti však nevyzrál na zasahujícího Guaitu.

Nakonec svěřenci manažera Roye Hodgsona inkasovali podruhé v 68. minutě. Adama Traoré nasadil housle bránícímu Mitchellovi, po jeho přihrávce a teči Jiméneze se balón odrazil k Jonnymu Castrovi, a ten z otočky s přehledem zacílil. Zaha se v 76. minutě snažil aspoň nějak kosmeticky upravit skóre, jeho nepovedenou střelu ovšem v pohodě polapil Rui Patrício.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele