12. kolo
10.11.2019 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Wolverhampton si doma těsně poradil s Aston Villou

Aston Villa opouští Molineux Stadium bez bodů a může proklínat svou koncovku. Právě ta byla v dnešním utkání její největší slabinou a Trézéguetova branka z nastavení už na body nestačila. Přesnými zásahy se o to postarali Neves s Jiménezem.

Po trochu ospalém začátku vyplněném nevýraznými výkony na obou stranách se k míči dostal Doherty a ve 4. minutě tvrdě vypálil. Ránu domácího obránce ale brankář Jed Steer dokázal zpacifikovat a vyrazil ji mimo nebezpečí. Pro Steera to ale nebyl povedený zápas. Při výskoku a snaze vyrazit míč padající na zadní tyč se totiž zranil. Po špatném dopadu měl problémy s nohou a musel už po osmi minutách střídat. Zkušený brankář Ørjan Nyland si připsal teprve první letošní utkání.

A rozhodně se nenudil. Pořádně ho vylekala situace z 19. minutě. Po centru z pravé strany a jednom odrazu se do míče opřel z voleje Jiménez, mířil však vedle levé tyče. A pozorný musel být také o pár minut později, když se centrovaný míč dostal k Jotovi. Mladý útočník byl v těžké pozici a padal, ale přesto měla jeho hlavička gólové parametry. Aston Villa v obraně odváděla hodně špatnou práci a její chyby málem využil Raúl Jiménez. Ten sebral míč obránci a rychlý brejk zakončil ranou těsně vedle.

Bylo jasné, že Aston Villa moc dlouho s tímhle postojem vydržet nemůže. Domácí se dočkali až ve 41. minutě. Rozehráli přímý volný kop nacvičeným signálem, který míč odeslal od Moutinhových kopaček do druhé vlny. Tam jej sebral Rúben Neves a krásnou dělovkou k tyči překonal marně plachtícího brankáře Nylanda - 1:0.

Po změně stran začali "Vlci" ve stejném duchu, v jakém skončili první půli. Traoré dostal ve vápně dost prostoru a pokusil se o překvapivou střelu z kroku. Jenže jeho radost zastavilo břevno! Villa se do zakončení prakticky nedostávala a po hodině hry málem opět inkasovala. To když si Jota navedl míč na střed a tvrdou ranou mířil pod břevno. Narazil ale na brankáře Nylanda, který si věděl rady a jeho ránu vyrazil.

Wolves si tři body pojistili v 84. minutě, když po rychlém brejku do otevřené obrany unikal Traoré. Ten ve vápně našel Raúla Jiméneze, který umístěnou střelou zvýšil vedení. A nakonec to byla rozhodující branka, protože Aston Ville se povedlo vstřelit kontaktní gól.

Hosté se odmítali vzdát a ve druhé minutě nastaveného času inkasoval také brankář Rui Patrício. Po rohovém kopu a prodlouženém centru vystřelil z pravé strany mladý Egypťan s fotbalovým jménem Trézéguet a jeho ránu vyrážel záložník Romain Saïss až za brankovou čarou. Víc ale Villans nestihli.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
jn38

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele