18. kolo
22.12.2019 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Watford si vyšlápl na Man United a vybojoval druhou výhru v ročníku

Už v posledním kole sahal Watford po překvapivém výsledku, tentokrát už kouzlo nového manažera Nigela Pearsona zafungovalo. "Sršni" totiž doma nečekaně přetlačili Manchester United a připsali si teprve druhou výhru v sezóně. Naopak "Rudí ďáblové" prohráli v Premier League poprvé od 2. listopadu.

Na Vicrage Road přitom dlouho nic nenasvědčovalo úspěchu domácích. Těm však skvěle vyšel vstup do druhé půle, kdy se i s přispěním chybujícího brankáře hostů Davida De Gey dostali do dvoubrankového trháků. Watford sice zůstává v tabulce poslední, bodově se ale dotáhl na Norwich. Manchester United klesl na osmou pozici.

Hornets před týdnem neuspěli v Liverpoolu, přesto jejich manažer Pearson ponechal sestavu beze změn. Podobně si počínal i lodivod Red Devils Solskjaer, a to navzdory ztrátě v minulém kole s Evertonem.

Na první zajímavou akci se čekalo opravdu hodně dlouhou dobu. Až ve 36. minutě se za obranou Watfordu zjevil Lingard, ovšem jeho únik skončil nepovedeným obloučkem, který přeletěl břevno. Domácí se dle očekávání zaměřili především na defenzivu, což fungovalo v podstatě celý první poločas, neboť až na Lingardovu šanci se Manchester United k ničemu nebezpečnému nedostal.

Proto se pět minut po změně stran postarali "Sršni" o velký šok. Po standardní situaci se k míči dostal Sarr, tomu volej příliš nesedl, jenže De Gea jej překvapivě nedokázal zkrotit a balón skrz jeho rukavice proskákal do sítě - 1:0. Tři minuty poté bylo na Vicarage Road ještě veseleji. Agilní Sarr vybojoval pro svůj tým penaltu, s níž si bez potíží střelou doprostřed brány poradil Deeney. Watford tak v podstatě zničehonic vedl o dvě branky.

Gólman domácích Foster se poprvé pořádně činil až v 59. minutě, kdy musel zasahovat proti štiplavému projektilu McTominaye. Deset minut poté chtěl snížit stav také Rashford, ale po pobídce od střídajícího Greenwooda mířil příliš vysoko. Na druhé straně odpověděl taktéž nepřesně Chalobah.

Tlak Manchesteru United vzrůstal, což podpořil i příchod po zranění se navrátivšího Pogby. Ten se v 84. minutě po přihrávce od Shawa dostal k technické střele, kterou výborně vyrazil Foster. Strážce domácí svatyně si poradil i v nastavení proti pokusu Martiala, a tak tři body překvapivě zůstaly ve Watfordu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
PePiG7

To bude tesné 0-1 snad uz konecne ciste konto pro Davida

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
OnlyWHU

!ogniB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele