28. kolo
29.02.2020 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Liverpoolská neporazitelnost je u konce, Watford rozdrtil lídra 3:0

Po předlouhých 44 ligových zápasech poznal Liverpool chuť porážky. Jejím strůjcem se stal nečekaně Watford, který po veskrze brilantním výkonu šokoval suverénního lídra soutěže hned třemi góly a posunul se mimo sestupové pásmo. Největší podíl na tomto mimořádném úspěchu Hornets nese Ismaïla Sarr, jenž první dva góly dal a na třetí přihrál.

Z pohledu Liverpoolu a jeho titulových ambicí nejde o nikterak závažnou ztrátu, neboť druhý Manchester City stále zaostává o propastných 22 bodů, ovšem Reds sobotním nezdarem přišli o možnost zopakovat úspěch londýnského Arsenalu ze sezony 2003/04, kdy "Kanonýři" prošli celým ročníkem bez jediné porážky a celkem tehdy protáhli svou neporazitelnost na 49 zápasů. Tým Jürgena Kloppa má však stále nakročeno k jedinečnému úspěchu, co se bodového zisku týče, a stále může překonat doposud rekordní stovku získaných bodů Manchesteru City.

Hosté na Vicarage Road dorazili s vědomím, že jim k jistotě tolik vytouženého prvního místa zbývají poslední čtyři vítězství, ovšem nový fotbalový divák bez tohoto povědomí by za nastávajícího šampiona v tomto duelu mohl snadno považovat hráče Watfordu. Více než padesátibodový kráter mezi oběma celky nebyl během jejich měření sil ani trochu patrný - zatímco Reds se zápasem nečekaně protrápili směrem dopředu i nečekanými zkraty v obraně, domácí se naopak vybičovali k excelentnímu výkonu a snadno se mohli ujmout vedení již v prvním poločase.

Svěřence Nigela Pearsona nerozhodilo ani vynucené střídání Gerarda Deulofeua, jenž v úvodu hry patřil k nejnebezpečnějším hráčům Watfordu, ale po srážce s Virgilem van Dijkem musel hřiště opustit na nosítkách. Vůbec největší šance úvodní pětačtyřicetiminutovky připadla kapitánu Troyi Deeneymu, k němuž se dostal míč po neobvyklém zaváhání brankáře Alissona, avšak brazilský gólman svou chybu odčinil pohotovým zákrokem.

Po změně stran už ale liverpoolští na bohorovnost ve vlastní šestnáctce doplatili. V 54. minutě propadlo dlouhé vhazování přes Deeneyho s Lovrenem až k nabíhajícímu Doucourému, který bez váhání poslal razantní přízemní centr pro Ismaïlu Sarra a ten se v zakončení nemýlil. A než se hosté stačili z inkasovaného gólu vzpamatovat, bylo jejich manko zničehonic dokonce dvojnásobné. Troy Deeney nachytal kolmicí pro Sarra od pravé postranní čáry celou obrannou řadu Reds v nedbalkách a letní posila Watfordu svůj samostatný únik zakončila s bravurou jemným přehozením vyběhnuvšího Alissona.

Rozjetí domácí ke všemu nepřipustili ani žádné závěrečné drama a místo toho ještě přidali pomyslnou třešničku v podobě třetího gólu. Znovu se tak stalo po zkratu liverpoolské obrany, když Sarr vystihl zpětnou přihrávku Alexandera-Arnolda a místo uspěchaného zakončení chladnokrevně počkal, až se mu nabídl Deeney, jenž suverénně napálil míč do odkryté sítě a stanovil konečné skóre 3:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
LokoLFC

Tady cekam tezkej zapas. 1:1 nebo 1:2...

Reagovat
M1ck0

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tpč....

Reagovat
t0mmy33MCFC

jako dobra sranda no... i kdyz jako neni se cemu smat, titul je vas , ale tak to vetsinou byva, kdyz ma clovek prekonat nejaky rekord

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jak k tomu mám přistoupit....Mám hráče omlouvat za to, že mají 20 bodový náskok a můžou si dovolit nehrát na plno? Jasně první prohra tvl.. co tady řeším že....... ale zrovna s Watfordem... prostě hráli na 40% a dostali trojku... Můžou za to vlastně vůbec? Dokáže je Jürgen ještě dostatečně nažhavit pro ligu? Asi jim nic vyčítat nebudu.... vždyť pravděpodobně získáme po 30 letech titul kurva.. :D ale ta naše hra není tuto sezónu nic moc... Hrajeme na výsledek a to samozřejmě rozhoduje.. hrajeme více takticky...někdo je to lepší na koukání a někdy hrůza.. Ta motivace asi už logicky padá... snad se na to nevyserou úplně.. Škoda rekordu...ale na to sere pes.

Reagovat
smazaný uživatel

naplno*

Reagovat
DidusIneptus

Čekal jsem, že LFC ztratí body. LFC ukázal, že je slabý a zadnou trofej letos nezíská a nesmí získat, neboť sám sobě dokazal, že si to nezaslouží. ManCity má ještě dost času aby LFC dohnal. Anglická liga je dlouhá.

Reagovat
Jerry015

Nezaslouží? Kvůli jednomu utkání? Ve hře je 30 bodů a LFC má 22 bodů náskok. I kdyby City v dohrávce vyhrálo, stále je to 19 bodů. Nedokáži si představit konstelaci, za jakých by LFC tuto sezónu ztratil titul. Nejsem jejich fanoušek, ale mám přirozený respekt k jejich současné kvalitě a práci Jürgena Kloppa. Jedno utkání sezónu nedělá.

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak tomu neverim i ve svem nejmokrejsim snu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele