28. kolo
01.03.2020 15:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Wolves dvakrát prohrávali, na Tottenhamu však zvítězili

Atraktivní utkání s pěti góly bylo k vidění na Tottenham Hotspur Stadium. Domácí v něm šli v první půli dvakrát do vedení zásluhou Berwijna a Auriera, hosté ale vždy srovnali, a to góly Dohertyho a Joty. Dvacet minut před koncem dokonal obrat Jiménez.

Spurs se dokázali prosadit hned z první větší příležitosti. Přízemní centr z pravé strany nedokázal z malého vápna přes brankáře procpat Alli, míč se však odrazil přímo na nohy Stevena Bergwijna, který už Patrícia překonal a ve svém čtvrtém utkání v Premier League vstřelil druhou branku.

Na vyrovnání se ale nemuselo čekat ani čtvrt hodiny, nutno podotknout, že Tottenham k ní soupeři hodně pomohl. Vše opět začalo centrem po zemi, tentokráte z levé strany. Balón se na malém vápně dostal k Tangangovi, jenž ho nedokázal uklidit do bezpečí, nýbrž jen k Mattu Dohertymu a ten už z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť.

Nerozhodný výsledek se ovšem "Kohoutům" nelíbil. Těsně před pauzou nejprve pořádně protáhl Patrícia Alli, aby jej následně pokořil Serge Aurier. Ten si navedl míč na střed na levou nohu a fantastickou technickou ranou vstřelil Wolves gól do šatny.

Ti se ale po přestávce nejevili býti rozhozenými. V padesáté minutě zamířil Jota hlavou po přímém kopu nad bránu. Na druhé straně Lo Celsovu příležitost zblokoval bránící hráč, Alliho dorážka zase letěla mimo. Wolves se tak znovu dočkali vyrovnání. Rychlý protiútok zakončoval Doherty, jehož pokus lehce tečoval gólman k Diogu Jotovi a ten už snadno dorazil míč do prázdné brány.

Dvacet minut před koncem přišlo rozhodnutí. Jota přenesl hru na Jiméneze, který s míčem postupoval do vápna, zasekl a prudkou ranou levou nohou dostal svůj tým do vedení. V nastavení mohl ještě vyrovnat Moura, jenže trefil jen bránícího Bolyho. Wolverhampton se tak v tabulce dostal na šesté místo a těsně přeskočil svého nedělního soupeře.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Tanganga, Alderweireld, Davinson, Davies - Winks, Ndombele, Lo Celso - Lucas, Bergwijn Lamela

Reagovat
serunavas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele