14. kolo
30.11.2019 16:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Tottenham doma zvítězil nad Bournemouthem

Éra Josého Mourinha v Tottenhamu zatím vychází na výbornou. I ve třetím zápase pod vedením portugalského trenéra Spurs dokázali zvítězit po divoké přestřelce, tentokráte s Bournemouthem v poměru 3:2. Stejně jako v minulém kole s West Hamem však konečné skóre zastírá zprvu hladký průběh utkání, v němž se domácí ujali tříbrankového vedení a teprve pak si zbytečně nechali vstřelit dva kontaktní góly a zničehonic se museli dokonce bát o výsledek. Hrdinou odpoledne se stal Dele Alli jakožto autor dvou branek.

Mourinhův tým tak v ligové tabulce poskočil již na pátou příčku, zatímco Bournemouth prodloužil stávající šňůru porážek a propadl se na místo dvanácté. Eddie Howe může být alespoň spokojen s tím, že jeho svěřenci nesložili zbraně ani s tříbrankovým mankem dvacet minut před koncem a po dvou zásazích Harryho Wilsona ještě zápas zdramatizovali, až nakonec nechybělo mnoho, aby stihli v táhlém nastavení srovnat.

Úvod zápasu přitom vyšel lépe hostům a Paulo Gazzaniga měl co dělat, aby zneškodnil střelu Groenevelda či dalekonosnou dělovku Diega Rica. V tomto ohledu sobotní utkání výrazně připomínalo nedávný zápas Ligy mistrů proti řeckému Olympiakosu, který se po rovněž skvělém nástupu proti Spurs ujal dokonce dvoubrankového vedení. Cherries ale tak efektivní v zakončení nebyli a sami naopak z první vážnější akce soupeře hned inkasovali.

Dobrá práce Heung-Mina Sona po dlouhém pasu Alderweirelda měla za následek střeleckou příležitost pro Deleho Alliho, jenž potvrdil vzrůstající formu z posledních týdnů chladnokrevným obstřelením brankáře Ramsdalea. Kohouti byli v tu chvíli v ráži a pět minut nato málem Harry Kane jejich vedení zdvojnásobil, kdyby na přední tyči nenapálil Ramsdalea do nohou.

Gól Davinsona Sáncheze nedlouho poté rozhodčí správně neuznal kvůli hraní rukou, ovšem krátce po změně stran se domácí přece jen pojištění náskoku dočkali. U zrodu celé akce byl opět Toby Alderweireld, jenž našel volného Alliho a anglický reprezentant přehodil bezmocného Ramsdalea i podruhé. Nezastavitelný Alli se vzápětí proměnil v režiséra další gólové akce, na jejímž konci se po Sonově přistrčení zjevil Moussa Sissoko a povedenou ranou z voleje na zadní tyči upravil skóre na dominantních 3:0.

Od té chvíle však Spurs stejně jako proti West Hamu zdánlivě vypnuli a dali soupeři šanci vrátit se do zápasu. Čtyři minuty po Sissokově trefě snížil střídající Harry Wilson krásnou ranou z přímého kopu, která zapadla za marně se natahujícího Gazzanigu s přispěním břevna, a v šesté minutě nastavení tentýž hráč snížil na rozdíl jediného gólu po zpětné přihrávce Groenevelda. Domácí měli již předtím možnost zápas definitivně rozhodnout, jenže Son v samostatném úniku po dobrém pasu Alliho prováhal správnou chvíli k zakončení, a tak v samém závěru museli tottenhamští příznivci přečkat ještě jednu kritickou chvilku, kdy až zákrok Jana Vertonghena na poslední chvíli zmařil gólovou střelu Calluma Wilsona.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

+2,5

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0, efekt Mourinho ještě chvíli bude fungovat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele