14. kolo
30.11.2019 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Southampton konečně zabral, poradil si s Watfordem

Sobotní dohrávka čtrnáctého kola mezi Southamptonem a Watfordem nabídla přímý souboj o záchranu s budoucností obou manažerů v sázce a napětím až do samého konce. Hosté se zásluhou Ismaily Sarra ujali brzkého vedení a zdálo se, že směřují za veledůležitou výhrou, ovšem v závěrečné čtvrthodině Saints dokázali utkání nejen vyrovnat, ale dokonce rovnou strhnout na svou stranu díky trefám Ingse a Warda-Prowse, jenž se parádní ranou z přímého kopu postaral o vítězství svého týmu 2:1.

Southampton čekal na vítězství před svými fanoušky již více než půl roku, neboť naposledy se tak stalo 13. dubna proti Wolverhamptonu. Ralph Hasenhüttl si tak nakonec mohl oddechnout, zatímco jeho protějšek Quique Sánchez Flores navzdory kratičkému působení v londýnském klubu má co dělat, aby o svou funkci brzy nepřišel. Saints poskočili na osmnácté místo s dvoubodovým odstupem od záchrany, Watford zůstává na samém dně tabulky.

Kdo od dvou trápících se týmů v životně důležitém zápase očekával opatrný nástup do zápasu, musel být příjemně překvapen. Jako první se po Cedricově zaváhání ocitl v dobré příležitosti hostující Sarr, ale Alex McCarthy si s jeho přízemní ranou zvládl poradit. Na opačné straně zase zahrozil Piérre-Emile Hojbjerg, jehož utěšená střela skončila nad břevnem, a povedený individuální průnik Nathana Redmonda musel likvidovat až brankář Ben Foster.

Když už se zdálo, že domácí začínají se vším všudy přebírat otěže zápasu do svých rukou, povedlo se Watfordu skórovat. V 24. minutě využil Ismaila Sarr zaváhání Jacka Stephense při vypořádání s nákopem Capoueho a rekordní posila Hornets nabídnutou šancí nepohrdla. Pro reprezentanta Senegalu šlo o první gól v novém dresu od letního příchodu z Rennes. Křehké sebevědomí domácího týmu bylo průlomem skóre otřeseno a Watford měl po zbytek první půle výrazně navrch. Nebýt excelentních zákroků McCarthyho proti pokusům Sarra a Deulofeua, mohlo být poločasové manko Saints snadno vyšší.

Ani bezprostředně po změně stran se Southamptonu nedařilo nepříznivý vývoj utkání zvrátit, ovšem závěrečná dvacetiminutovka už byla jiná písnička. V 77. minutě ještě Craig Cathcart stihl na brankové čáře zablokovat gólovou střelu střídajícího Longa, ale pouhou minutu nato již hosté přece jen inkasovali. Moussa Djenepo si na pravé straně pokutového území vysloveně pohrál s Josém Holebasem a pod tlakem vyběhnuvšího Fostera našel před odkrytou brankou Dannyho Ingse, který v přehuštěném prostoru na hranici malého vápna dokázal procpat míč do sítě. Opakované záběry však ukázaly, že již předtím se míč dotkl Djenepovy ruky, což mělo dle aktuálních pravidel gólovou akci zneplatnit, avšak videorozhodčí inkriminovaný moment přehlédl.

Stadion St. Mary’s rázem oživl a pět minut nato měl k jásotu ještě o důvod více. Po faulu na Hojbjerga se k přímému kopu z levé strany před šestnáctkou postavil James Ward-Prowse a parádní ranou přes zeď do horního růžku překonal marně se natahujícího Fostera, byť si anglický gólman na míč sáhl.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

-2,5

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele