10. kolo
25.10.2019 21:00 CET
0 : 9
(0:5)

Reportáž

Rekordní demolice St. Mary’s. Leicester rozcupoval Southampton devíti góly

Ralph Hasenhüttl a spolu s ním celý Southampton prožili v páteční předehrávce desátého kola nebývalou noční můru. Saints totiž na domácí půdě proti Leicesteru po brzké brance a vyloučení Ryana Bertranda zcela kapitulovali, čehož rozjetí Foxes beze zbytku využili a extrémní kanonádou se postarali o vítězství 9:0, tedy vůbec nejvyšší gólový rozdíl v moderní historii Premier League. Hlavní zásluhu na triumfu hostí nese duo Vardy-Pérez, kteří si shodně připsali po hattricku.

Zatímco Saints se vinou katastrofálního zhoršení skóre propadli na sestupové osmnácté místo, Leicester naopak pokračuje ve velké jízdě a s dvaceti body alespoň dočasně nakoukl na druhou příčku s pětibodovým odstupem od vedoucího Liverpoolu. Při trápení obvyklých favoritů na pohárová umístění se zdá, že právě tým Brendana Rodgerse by mohl této šance využít a ukořistit postup do Ligy mistrů pro sebe.

O vítězi bylo takřka rozhodnuto již během úvodní dvacetiminutovky. Průlom skóre nastal již v desáté minutě, kdy po pasu Chilwella vypálil Harvey Barnes, a přestože brankář Gunn stačil zasáhnout, Chilwell pokračoval v náběhu a odražený míč zblízka doklepl do sítě. Jen chvíli po restartu hry navíc Ryan Bertrand za nešetrný faul na Péreze uviděl od sudího Marrinera po konzultaci s videorozhodčím červenou kartu a z této šlamastyky se již Saints nedokázali vzpamatovat, ba naopak.

Hosté po zbytek zápasu plně dostáli svému přízvisku lišek a hladově se do letargického soupeře pouštěli ostrými výpady po obou krajích hřiště. Hned v 17. minutě se z hloubi šestnáctky prosadil Youri Tielemans, pouhé dvě minuty nato přidal třetí gól večera po skvělé narážečce právě s Tielemansem Ayoze Pérez a do přestávky pak hosté skórovali ještě dvakrát. Nejprve se podruhé v zápase prosadil Pérez parádní ranou z voleje po Chilwellově přetaženém centru a na samém sklonku poločasu se ke kanonádě připojil i Jamie Vardy, když se v hloubi šestnáctky šikovně uvolnil a zabořil míč do sítě okolo bezmocného Gunna.

Hasenhüttl sice bezprostředně po změně stran zareagoval dvojím střídáním, ovšem ani to nemělo na vývoj hry jakýkoli vliv. Leicester i za jednoznačného stavu 5:0 nepouštěl nohu z plynu, a ještě před uplynutím hodiny hry si připsal další dva slepené góly. Díky excelentnímu pasu Barnese za obranu dokonal hattrick nezastavitelný Ayoze Pérez a sotva minutu nato se z dalšího Chilwellova centru prosadil hlavou trestuhodně nehlídaný Vardy.

V samém závěru se ještě rozhodl přidat na střeleckou listinu i James Maddison povedenou ranou z přímého kopu a na samém sklonku nastavení hloupý Bednarkův faul na Vardyho zařídil anglickému reprezentantovi skvělou příležitost dokonat vlastní hattrick z pokutového kopu, čehož nejlepší střelec letošního ročníku Premier League s přehledem využil a stanovil svým devátým ligovým zásahem rekordní skóre 9:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
syraLFC

Reagovat
smazaný uživatel

tpč

Reagovat
Rezan

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jednoduše už nejde pochybovat o tom, že je Rodgers kvalitní trenér. Pro Leicester to musí být, taky příjemný že po tom ojedinělým titulu by opět mohli nakouknout do Evropy a co víc, do LM. Samozřejmě je ještě brzo... ale tu TOP6 by letos uhrát měli.

Liverpool, City, Chelsea, Arsenal bych taky úplně ještě nepodepisoval. Man Un, Tottáč v krizi. Tak uvidíme

Reagovat
Blackprince

Řízek s rýžů

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele