36. kolo
16.07.2020 21:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Dělba bodů v Southamptonu, Brighton tam těsné vedení neudržel

Matematicky sice nemají hráči Brightonu & Hove Albion vyhráno, prakticky si už však můžou gratulovat k záchraně, která by jim zkrátka neměla uniknout mezi prsty. Dopomohla jim k většímu klidu i remíza na půdě Southamptonu, který byl před tímto zápasem ve velmi slušné formě. A ve finále protáhl svou šňůru neporazitelnosti už na pět mačů v řadě.

Domácí si zkraje července vyšlápli na Manchester City, před pár dny uhráli velmi cenný bod taktéž na půdě Manchesteru United. Kdyby výrazně nepokazili začátek sezóny, možná by dnes bojovali o účast v evropských pohárech pro další ročník. Aktuálními výsledky by si o tyhle cíle říkali, jenže zavděk budou muset vzít jen boje o střed tabulky.

Hosté disponují na sestupové pásmo šestibodovým náskokem a ten by měl stačit na udržení se v Premier League. Čistě teoreticky je ještě může předskočit devatenáctá Aston Villa nebo osmnáctý Bournemouth, ovšem to jen za předpokladu vlastních mizerných výsledků a naopak těmi nadstandardními ze strany rivalů. I celkové skóre totiž hovoří v jejich prospěch.

Brightonu rozhodně hodně pomohla poměrně brzká vstřelená branka ze 17. minuty. Kdyby přitom v 5. minutě proměnil svou slušnou příležitost southamptonský obránce Höjbjerg, jehož vychytal brankář Ryan, mohlo by se utkání upínat jiným směrem. Nicméně výběr kouče Grahama Pottera pak vyučil soupeře z produktivity a ujal se klíčového vedení.

Lamptey poslal míč z autového vhazování do šestnáctky, kde ho Murray sklepl hlavou za sebe pro Maupaye, ten si ho nechal posunout blíže do míst u pokutové značky a následně po zemi s přehledem zacílil. Dlouho nemohli The Saints najít na tenhle inkasovaný gól odpověď. Střelecké pokusy Ingse, Vestergaarda a Oriola Romeua byly v první půli zablokovány.

Po přestávce se ovšem mužstvo manažera Ralpha Hasenhüttla směrem dopředu přece začalo ještě více osmělovat. V 54. minutě levačkou zakončil Vokins a jen o kousek balón minul chtěný prostor mezi třemi tyčemi. O dvě minuty později byl velmi blízko vyrovnání Ings, avšak k jeho smůle se po jeho podnikání rozezvonila pouze branková konstrukce.

Hostující stoper Dunk pak na poslední chvíli dostal merunu do bezpečí po Adamsově počínání, nakonec se však Southampton dočkal své odměny v 66. minutě. Redmond adresoval ze středu pole okamžitou přihrávku dopředu na rozeběhnutého Ingse, jenž unikl špatně bránícímu Lampteymu, a mohl tak následně snadno zamířit ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele