34. kolo
08.07.2020 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sheffield zdolal Vlky gólem v nastavení a opět se přiblížil k evropským pohárům

Wolverhampton nedokázal bodovat ani podruhé za sebou a po minulé porážce s Arsenalem (0:2) nyní neuspěl na půdě nováčka ze Sheffieldu, když mu podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1 brankou Johna Egana ze třetí nastavené minuty. Vlci nejenže ztrácejí krok v boji o vysněnou Ligu mistrů, navíc budou mít co dělat, aby si vůbec zajistili Evropskou ligu. Momentálně s nacházejí na šestém místě s dvaapadesáti body.

Houževnatí domácí naopak pokračují v pohádkové sezóně, doposud posbírali jen o jeden bod méně než jejich středeční rival a vyhoupli se na solidní sedmou pozici. Velmi vyrovnaný duel by si možná zasloužil i remízový výsledek, ovšem United si v samém závěru vytvořili tlak a nakonec se dočkali vytouženého gólu. První větší možnost byla k vidění krátce po odehrané čtvrthodině, kdy z levého křídla pěkně odcentroval O'Connell.

K hlavičce se následně probojoval McBurnie a brankář Patrício se musel vytasit s naprosto parádním zákrokem. Největší šance úvodního dějství byla k vidění ve 32. minutě, blízko ke skórování měl Rúben Neves. Třiadvacetiletý záložník se postavil k přímému volnému kopu z dvaceti metrů a jeho nádherná kroucená rána orazítkovala břevno. Pak se až do konce první půle nic zajímavého nestalo, svěřenci trenéra Chris Wildera rozvlnili síť osm minut po pauze.

Po úžasné kolmici Stevense se zjevil za defenzívou Wanderers kapitán Sharp a po chytré kličce nádherně zavěsil do pravé šibenice, ovšem jeho trefa nebyla uznána kvůli milimetrovému ofsajdu. Asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem si po pasu střídajícího Živkoviće naběhl před hranici pokutového území Baldock a jeho prudký hlavičkový pokus o fous minul protější tyč. Když už se zdálo, že se stav měnit nebude, tak Blades udeřili.

Těsně předtím se zjevil ve stoprocentní možnosti Osborn, k němuž se po několika šťastných odrazech přeci jen dostal balón, jenže závěrečná střela za sedmi metrů letěla o decimetry vedle pravé konstrukce. Rozuzlení přišlo vzápětí po následném rohovém kopu, který rozehrál Norwood. Pak bránící Boly neuhlídal právě hlavičkujícího Egana a sedmadvacetiletý irský obránce uklidil míč k levé tyči mimo dosah marně se natahujícího Patrícia.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HullCity

Sršni?!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele