10. kolo
27.10.2019 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Newcastle United - Wolverhampton Wanderers 1:1

Wolverhampton opět dostál pověsti remízového krále a z Newcastlu si odváží bod za výsledek 1:1. Pro tým Nuna Espírita Santa jde již o šestou dělbu bodů z uplynulých deseti kol, nejvíce z celé Premier League. Newcastle sice dlouho sahal po vítězství, ovšem zaváhání brankáře Martina Dúbravky sedmnáct minut před koncem přišla domácí celek draho a Jonny Otto vymazal úvodní trefu Lascellese.

O možný závěrečný nápor připravil Newcastle Sean Longstaff, jenž v 82. minutě uviděl červenou kartu, zatímco Wolves krátké přesilovky využít nestihli. Hosté se po nedělním zápase posouvají na jedenácté místo, Newcastle zůstává těsně nad sestupovými vodami na sedmnácté příčce a pokračuje ve střeleckém trápení, neboť ani tentokráte stejně jako v předešlých kolech nezvládl vstřelit více než jednu branku.

Utkání v úvodní půlhodině nabídlo spíše nezáživnou podívanou bez většího vzruchu před oběma brankami, snad jedinou přesnou ranou mezi tři tyče byla dalekonosná střela Joaa Mouthinha, s níž si Dúbravka bezpečně poradil. S blížícím se koncem první půle se ale Newcastle probudil k životu a vytvořil si hned několik slibných šancí.

Nejprve Matty Longstaff ideálním pasem vybídl k zakončení Miguela Almiróna, jenž míč nasměroval pouze do boční sítě, a tři minuty nato se již domácí dočkali. Chyba Dioga Joty u vlastní branky dostala Newcastle po odvráceném rohu zpět do tlaku, Federico Fernández poslal do ohně excelentní centr na přední tyč, kde se zjevil jeho kolega z obrany Jamal Lascelles a nekompromisně zavěsil míč hlavou do sítě.

Wolves se tak ocitli v téže situaci jako ve čtvrtek na půdě Slovanu Bratislava, kdy po změně stran nepříznivý stav 0:1 otočili. I tentokráte přišlo ze strany hostí patrné zlepšení, o něž se staral především vysunutější Adama Traoré. První možnost ke srovnání zahodil Jota, když svou hlavičku po dobré práci Dohertyho s Traorém nezvládl nasměrovat pod břevno, a poté tentýž hráč zakončil skvělé sólo přes tři hráče chabou ranou přímo do Dúbravky.

V 73. minutě ale bylo přece jen vyrovnáno a znovu se tak stalo s přispěním chybujícího hráče soupeře. Dúbravka, jenž byl za kvalitní výkony od příchodu z pražské Sparty nedávno odměněn novou smlouvou, si připsal slabší chvilku při snaze zlikvidovat centr Dohertyho, který naneštěstí pro domácí poslal jen k nohám Jonnyho a levý bek Wolves nabídnutou příležitostí beze zbytku využil pohotovou ranou bez přípravy přesně k tyči.

Závěr utkání ještě opepřil nešetrný zákrok Seana Longstaffa na Nevese, který sudí Friend ocenil červenou kartou, a v třetí minutě nastavení mohl zápas strhnout na stranu hostí Doherty po centru Jiméneze, avšak nasměroval svou hlavičku těsně vedle.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
NuFc23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele