38. kolo
26.07.2020 17:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Liverpool na závěr sezóny zdolal Newcastle, vytoužená "stovka" mu tak unikla o jediný bod

Liverpool korunoval fantastické tažení letošním ročníkem Premier League výhrou 3:1 nad Newcastlem United a překonal své maximum z uplynulé sezóny. Celkově zakončil tento ročník s devětadevadesáti body a na dva roky starý bodový rekord Manchesteru City ztratil pouhý jeden bod. Ligu ovládl s osmnáctibodovým náskokem právě na Citizens. Domácí nedokázali vyhrát ani pošesté za sebou a obsadili třináctou příčku se čtyřiačtyřiceti body.

Reds přitom v nedělním utkání naprosto zaspali, neuběhlo ani úvodních šedesát sekund a brankář Alisson musel lovit míč ze své sítě. Po nedovoleném zákroku v blízkosti půlícího kruhu okamžitě rozehrál kapitán Shelvey, rozběhnutý Dwight Gayle těsně přelstil ofsajdovou past a pak zblízka trochu se štěstím překonal brazilského strážce. Jasný favorit od tohoto okamžiku výrazně přidal a blízko k vyrovnání měl přesně po půl hodině hry.

Na hranici šestnáctky vyprodukoval velmi nebezpečnou střelu Minamino a slovenský gólman Dúbravka ji s vypětím všech sil odvrátil na tyč, od které se balón odrazil do zámezí. Ve 33. minutě naopak mohl navýšit vedení outsidera Federico Fernández, jenomže Alisson neměl zakrytý výhled a míč vyrazil na rohový kop. Svěřenci německého trenéra Jürgena Kloppa srovnali krok přesně o pět minut později zásluhou obránce Virgila van Dijka.

Sváteční střelec vyskočil nejvýše do vzduchu po nadýchaném pasu Oxlade-Chamberlaina z pravého křídla a z osmi metrů zamířil hlavou přímo k pravé konstrukci, Dúbravka se tentokráte jen naprázdno proletěl vzduchem. Těsně před koncem úvodní části mohl dokonce otočit vývoj aktivní Oxlade-Chamberlaina, ale jeho projektil o kousek minul levou tyč. Liverpool po změně stran diktoval tempo a svou druhou trefu vsítil po necelé hodině hry.

Belgický reprezentační forvard Divock Origi si navedl míč blíže do středu a svou technickou střelou z dvaceti metrů zavěsil přímo do protějšího spodního rohu. V následujícím průběhu si vytvořil dvě slibné příležitosti egyptský klenot Salah, jenomže nejprve pouze orazítkoval pravou tyč a poté byl na poslední chvíli zablokován vracejícím se Fernándezem. V 89. minutě uzavřel gólový účet tohoto střetnutí střídající Sadio Mané, když perfektním obloučkem z dvanácti metrů přehodil bezmocného Dúbravku.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co,uk, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

0:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele