35. kolo
13.07.2020 21:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Manchester United se na třetí pozici nevyhoupl, doma jen remizoval se Southamptonem

Fotbalisté Manchesteru United odmítli možnost posunout se v tabulce na třetí příčku tabulky, neboť na Old Trafford pouze plichtili s vždy nevyzpytatelným Southamptonem. K tomu, aby se v průběžném pořadí mohli posunout o dvě pozice nahoru, potřebovali získat nutně vítězství, jenže o to přišli v samotném závěru utkání. Remíza je dopředu nevyhoupla.

Tým kolem kouče Ralpha Hasenhüttla odvedl proti jednoznačnému papírovému favoritovi slušnou práci. Protože ve zbytku sezóny mu půjde prakticky jen o to skončit v pelotonu Premier League co nejvýše, jelikož záchranu má vyřešenou a od míst zajišťující evropské poháry je daleko, nic ho nesvazovalo. A hlavně zkraje zápasu byl tenhle fakt vidět.

Manchester se mohl ujmout vedení už v 10. minutě, Ward-Prowse totiž ztratil míč ve středu pole, a napadající Martial se tak řítil zcela sám na brankáře McCarthyho, jenže francouzský forvard nakonec na svém soupeři ztroskotal. Na druhé straně se o pár chvil později osměloval Armstrong, nicméně v tomto případě ještě na gólmana Davida de Geu zkrátka nevyzrál.

Každopádně minutu na to se již The Saint dočkali své odměny. Pogba těsně za vápnem přišel o balón, neboť ho vyvedl z míry Ings, následně Redmond poslal jemný oblouček na zadní tyčku, kde našel nehlídaného Armstronga, a ten již tentokráte vyhrál souboj s Davidem de Geou. The Red Devils ovšem zareagovali záhy. A najednou skórovali hned dvakrát.

V 16. minutě se sice podařilo rozvlnit síť Rashfordovi, jenomže ve finále porušil pravidlo o ofsajdu, a tak jeho gól nebyl uznán. Ve 20. minutě již ale Martial stačil prostrčit merunu do vyložené pozice Rashfordovi a ten se pak v koncovce nezmýlil. A ve 23. minutě zacílil přesně i sám Martial, to když z pokutového území vyslal pravačkou nechytatelnou pumelici.

Do konce prvního poločasu, který nabídl opravdu několik zajímavých momentů, se ještě snažil prosadit Pogba ve 28. minutě, který vypálil ostře ze střední vzdálenosti, ovšem McCarthy jeho pokus vyrazil do bezpečí. Ve 33. minutě se po rychlé akci domácích hodlal zapsat znovu na střeleckou listinu Martial, jenže zakončení mu absolutně nevyšlo.

Druhý poločas již tolik bohatý na nějaké brankové možnosti vyloženě nebyl. Ve 49. minutě se pokoušel vyrovnat nepříznivý stav Redmond, avšak jeho přízemní pokus skončil pouze vedle brány. V 56. minutě chtěl vylepšit Rashford náskok United, trefil však ve finále pouze boční síť. A v 68. minutě Rashfordovu střelu vyblokoval do zámezí bránící bek Bertrand.

Čím více se blížil konec utkání, tím více se mužstvo manažera Oleho Gunnara Solskjaera soustředilo na hájení svého gólového odstupu od Southamptonu. Nakonec mu ale srazila vaz standardní situace ze šesté minuty nastavení. Naskakující Bednarek sklepl míč po centru z rohového čtvrtkruhu od Warda-Prowseho pro Obafemiho a ten z blízkosti udeřil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Devil

Hlavně 3 b.

Reagovat
Rezan

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele