38. kolo
26.07.2020 17:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester City snadno skolil sestupující Norwich City

Loučení Davida Silvy s Premier League, který strávil v dresu Manchesteru City úctyhodných deset let, vyšla domácím dle vlastních představ. Španělský záložník, jenž už od nové sezóny v dresu Citizens působit nebude, se sice ani brankou či asistencí na výhře nepodílel, jeho spoluhráči však i bez jeho pomoci rozdrtili bez větších obtíží již sestupující Norwich.

Kromě rozlučky s dlouholetou legendou manchesterského klubu šlo svěřencům manažera Pepa Guardioly také o udržení čistého konta. Brankář Ederson Moraes totiž na dálku soupeřil s Nickem Popem z Burnley o co nejvyšší počet nul, a protože jeho protivník inkasoval v souboji s Brightonem hned dvakrát, o chlup nakonec tuhle soutěž Brazilec vyhrál.

Hosté jednoznačného favorita tohoto klání nikterak nepřekvapili. V podstatě potvrdili, že mizerné období po koronavirové odmlce už můžou jen stěží zachránit, svou tragickou bilanci nijak nevylepšili ani nyní a zaznamenali pouze desátou ligovou porážku v řadě. Svoje bodové konto na City of Manchester Stadium nerozšířili, celkově skončili v tabulce poslední.

Držení míče přes sedmdesát procent, jednatřicet střeleckých pokusů na bránu oproti pěti, které vyprodukoval soupeř, skoro třikrát větší počet vytvořených přihrávek. To byly statistiky domácích po skončení utkání. Ti mu zkrátka jasně dominovali. Přesto Norwich párkrát zazlobil. Jako například hned v 8. minutě, kdy se jim dokonce podařilo rozvlnit síť.

Jenže skórující Hernández se nacházel v ofsajdu, a tak po konzultaci s VAR nemohl sudí Pawson jeho přesný zásah uznat za regulérní. Naopak o tři minuty později se Manchester zaradoval z vedení. Po Sterlingově přihrávce se ještě k zakončení nepropracoval David Silva, z dorážky už ovšem, leč v pádu, zacílil za záda gólmana Krula číhající Gabriel Jesus.

Mužstvo kouče Daniela Farkeho bylo v minutách následujících pod palbou dalších sokových akcí, třeba střelu Davida Silvy, jenž marně prahnul po gólovém zápisu, vyblokoval se štěstím do zámezí bránící Godfrey, nicméně i ono se dokázalo vepředu osmělit. Ve 36. minutě spálil velkou tutovku Pukki, jehož sólo přes půl hřiště vyřešil až bravurně Ederson Moraes.

V nastavení prvního poločasu Sky Blues svůj náskok navýšili. Walker si narazil s Davidem Silvou míč u pokutového území, nakonec si prvně jmenovaný připsal asistenci, neboť po jeho další přihrávce se ukázkově ke vzdálenější tyčce trefil jeho spoluhráč De Bruyne. Ve druhém poločase pak Citizens přidali ještě další tři branky, a pohotově tak dokráčeli k vítězství.

V 54. minutě se zase ozval neúnavný David Silva, jenže jeho dělovku levačkou vychytal pozorný Krul. V 58. minutě naopak mohl snížit nepříznivý stav Hernández, z blízkosti však Edersona Moraese nepřekonal. Až v 79. minutě se pohnulo skóre kupředu, po De Bruyneho kolmici se Krul musel sklonit před Sterlingem, jenž z vyložené pozice nemohl zaváhat.

V 83. minutě hostující muž v rukavicích kapituloval počtvrté. Aarons s McLeanem se úplně nedohodli na tom, kdo balón odvrátí do bezpečí, toho se tak chopil jejich rival Mahrez, který potom zamířil přesně tam, kam potřeboval. V 90. minutě se ještě na střeleckou listinu uvedl De Bruyne, jehož technická střela, letící kolem obránce Aaronse, doputovala k zadní tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

5:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

me staci 3 na tu 100ku... a hlavne nula pro Edersona!

Reagovat
MCFC_8

Suhlas

Reagovat
El Cid z City

Nula pro Edersona, hlavně žádné zranění a gól pro třiačtyřicetiletou legendu.

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je frajer kdyz hraje za City ve 43 letech

Reagovat
MCFC_8

Myslim ze KDB by aj oba tie goly vymenil za tu 1 asistenciu navyse

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele