34. kolo
08.07.2020 19:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Snadná práce pro Manchester City, pěti góly smetl Newcastle

Manchester City si po nedávném výpadku na hřišti Southamptonu, kde nedokázal i přes velkou aktivitu vstřelit jedinou branku a nakonec nečekaně prohrál, udobřil své fanoušky a doma bez problémů porazil ve středu tabulky hrající Newcastle. Do poločasu se favoritovi tohoto klání podařilo skórovat dvakrát, po obrátce zaznamenal další tři přesné zásahy.

Citizens po koronavirové pauze ztratili možnost urvat titul, pořád by však chtěli udržet alespoň současné druhé místo, které stále nemají stoprocentně jisté, byť mají situaci pevně ve svých rukou. A ke splnění svého cíle nakročili po nynějším zápase tou správnou nohou. Konečně, na rozdíl od minulého měření sil s The Saints, neměli proti Newcastlu potíže v koncovce.

Hosté, kteří budou ve zbývajících pasážích sezóny bojovat o co nejlepší umístění v tabulce, neboť přímý sestup se jich již netýká, byli v tomto měření sil ve všech statistických sumářích jednoznačně horším týmem. Držení míče, počet střel na bránu, ofenzivních výpadů směrem dopředu či vyprodukovaných přihrávek vyzněl jednoznačně ve prospěch Manchesteru.

Jako první se chtěl na střeleckou listinu zapsat Mahrez ve 3. minutě, jenž si navedl míč za vápno na svou levou nohu, nicméně proti němu pohotově zasáhl gólman Dúbravka. V 10. minutě se již domácí přece ujali vedení. Foden uvolnil na levé straně Davida Silvu, ten předložil přihrávku na hranici brankového území, odkud snadno cílil Gabriel Jesus.

Ve 13. minutě se znovu ozval Mahrez, zase však v souboji s Dúbravkou neuspěl, o osm minut později ho ale alžírský forvard dokázal překonat. Domácí založili akci podél levé lajny, De Bruyne stihl ještě balón udržet na hrací ploše, adresoval ho zpátky na svého spoluhráče, a ten nikým nehlídaný a neatakovaný z míst u pokutové značky snadno rozvlnil sokovu síť.

Svěřenci manažera Pepa Guardioly měli i nadále utkání pod kontrolou, na pohodlný náskok chtěl přilepit nějakou pojišťovací značku například Joao Cancelo ve 36. minutě, ovšem Dúbravka jeho pokus vyrazil do zámezí, ve 40. minutě se objevil ve stoprocentní tutovce Foden, avšak svá mířidla neseřídil správně a nasměroval merunu jen vedle brány.

Newcastle inkasoval potřetí po obrátce, konkrétně v 58. minutě. Gabriel Jesus už se z vápna napřahoval, aby otestoval připravenost Dúbravky, nicméně zezadu přispěchal bránící Ritchie, který mu v podnikání zamezil. Ovšem natolik nešikovně, že míč nedostal do bezpečí, ale trefil pouze Fernándeze, od nějž doputoval za brankovou čáru. Vážně nešťastný to vlastenec.

V 65. minutě mužstvo manažera Steva Bruceho smutnilo opětovně, poněvadž David Silva z přímého kopu, ačkoli se zprvu zdálo, že ten rozehraje De Bruyne, zamířil nechytatelně pod břevno. V nastavení Sky Blues pečetili svou hladkou výhru zásluhou Sterlingovy trefy, jemuž stále neúnavný David Silva předložil nahrávku do maximálně vyložené pozice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
diastan

domácí a venkovní zápasy jsou letos zas velký rozdíl...

Reagovat
MCFC_8

V sobotu to treba zlomit a definitivne si poistit 2.miesto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele