36. kolo
16.07.2020 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Důležité vítězství přiblížilo Leicester Lize mistrů

Dvě překvapení letošní sezóny a zároveň dva aspiranti na evropské poháry se střetli v Leicesteru. O Ligu mistrů bojující domácí si se Sheffieldem poradili 2:0, o což se trefami postarali Pérez a Gray.

Brendan Rodgers po debaklu v Bournemouthu výrazně sáhl do sestavy. V obranné trojici zbyl jen Evans, tentokráte doplněný Morganem a Bennettem, Justin se poté přesunul na pravý kraj. Na tom levém dostal premiérovou šanci Luke Thomas, v útoku pak Iheanacha nahradil Barnes.

První větší příležitost utkání přišla v desáté minutě. Po centru z levé strany se do výšin vyšplhal Pérez, jehož hlavička zamířila kousek nad břevno. Ve druhé šanci už Ayoze Pérez uspěl. Debutant v profesionálním fotbale Thomas jej našel na hranici velkého vápna, odkud španělský útočník přesnou ranou k tyči otevřel skóre.

Aktivně hrající Foxes měli více ze hry i po přestávce. Tielemans našel výtečným pasem za obranu Vardyho, jehož střela na bližší tyč skončila právě na brankové konstrukci. Vardy o chvíli později předložil míč do tutové pozice Barnesovi, ten ale mířil jen doprostřed brány na připraveného Hendersona.

Čtvrt hodiny před koncem se "Liškám" povedlo zdvojnásobit vedení. Po rychlém brejku našel Vardy Demaraie Graye, jehož přesná rána na zadní tyč byla pro Hendersona příliš velkým soustem.

Grayův gól byl poslední zajímavou situací utkání, které tak skončilo ve prospěch Leicesteru. Ten díky tomu zůstává na pozicích zaručujících Ligu mistrů, naopak Sheffield z příček pro Evropskou ligu spadl.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele