38. kolo
26.07.2020 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Manchester United uhájil třetí místo, venku skolil Leicester

Manchester United zvládl klíčovou bitvu na půdě Leicesteru, a ačkoli mu k jistotě udržení se v první čtyřce stačilo uhrát na King Power Stadium bod, nakonec urval vítězství a dokonce si zajistil konečnou třetí příčku v tabulce. Hosté si tak s přehledem zaručili účast v Lize mistrů pro příští ročník, zatímco domácí se kvalifikovali pouze do hlavní fáze Evropské ligy.

Byl to zřejmě ten nepřitažlivější souboj posledního kola Premier League. V nevýhodnější pozici byly bezpochyby Lišky, které aby se nemusely ohlížet za výsledkem dalšího konkurenta z Chelsea, musely v tomto případě zabrat naplno k umístění v top čtyřce. Přitom s formou na tom nebyly nikterak dobře, naposledy třeba padly jednoznačně v duelu s Tottenhamem.

The Red Devils zvládali období po pandemii určitě daleko lépe než jejich protivník. A ve finále si asi za svou jízdu konečný úspěch zasloužili. Přitom sezónu ještě mohou zakončit nějakým cenným skalpem v srpnové Evropské lize, v níž budou jedním z největších favoritů na triumf. O branky se jim nyní postarali ve druhé půli Bruno Fernandes a Jesse Lingard.

Domácí se před koronavirovou přestávkou nacházeli poměrně bezpečně na třetí příčce. Jenže restart sezóny jim prostě nevyšel podle představ, a tak spadli na konečné páté místo. Alespoň je může těšit fakt, že útočník Jamie Vardy nakonec získal cenu pro nejlepšího střelce Premier League, a to ve svých 33 letech. Dohromady zaznamenal třiadvacet přesných zásahů.

Do jakési první pološance se v tomto klání propracovali hosté, a to prostřednictvím Greenwooda v 11. minutě, jeho slabá hlavička ovšem skončila pouze mimo. Ve 14. minutě naopak mohl udeřit na druhé straně Ndidi, jenž vypálil opravdu hodně tvrdě zpoza vápna, avšak jeho pokus těsně přeletěl břevno brány manchesterského gólmana Davida de Gey.

Ve 25. minutě podnikl Leicester rychlý brejk, který založil dobře pracující Justin, následně Iheanacho přeběhl prakticky dvě třetiny hřiště, jenže jeho slabý pokus pak zlikvidoval David de Gea a dorážející Vardy dále nemohl podnikat, neboť se nacházel v ofsajdu. Ve 34. minutě The Foxes zahrozili opětovně, nicméně Tielemans pravačkou zamířil pouze do zámezí.

Závěr dějství prvního vyšel lépe Manchesteru, avšak Rashford z dobré pozice zakončoval mizerně ve 42. minutě, svá mířidla neseřídil dobře ani poté jeho spoluhráč Martial, přičemž domácí brankář Schmeichel musel ještě zastavit dělovku Rashforda v nastavení. Až druhý poločas s sebou přinesl zásadní momenty tohoto střetnutí. A postarali se o něj United.

V 60. minutě se mohl z ničeho nic radovat ze vstřelené branky výběr manažera Brendana Rodgerse, a to po standardní situaci Tielemanse, a ačkoli jeho centr nebyl úplně povedený, stačil do míče drcnout Vardy, od jehož hlavy se balón snesl velkým obloukem do brankové konstrukce. Manchester nebyl směrem dopředu nijak aktivní, přesto úspěšně skóroval.

V 68. minutě Choudhury ztratil merunu ve středu pole, najednou se Martial řítil sám na Schmeichela a bránící Evans hasil požár jen nedovoleným způsobem. Sudí Atkinson nařídil pokutový kop a ten proměnil Bruno Fernandes. Svěřenci manažera Oleho Gunnara Solskjaera stvrdili svou výhru ještě závěrečným gólem Lingarda, a to po velké hrubici Schmeichela.

V tu chvíli už Leicester dokonce hrál o jednoho muže v poli méně. Poté, co Evans způsobil svým počínáním penaltu, z níž nakonec Manchester rozhodl o svém sukcesu asi dvacet pět minut předtím, ve čtvrté minutě nastavení úplně neudržel pod pokličkou emoce, ostře si vyšlápl na McTominaye, jehož nevybíravě sestřelil, a inkasoval přímou červenou kartu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Fikus19

0:2

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele