14. kolo
01.12.2019 17:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Leicester porazil Everton a posunul se na druhou příčku

Střetnutí Leicesteru s Evertonem dostálo předzápasovým očekáváním, a ještě nabídlo leccos navrch. Obrat skóre s vítězným gólem v samém závěru nastavení, bonusové drama při zkoumání celé situace videorozhodčím a navrch i jedno velké hráčské zmrtvýchvstání v podobě Kelechiho Iheanacha, jenž ve svém prvním nástupu na hřiště v letošní sezoně zcela změnil zápas ve prospěch svého týmu špičkovým výkonem s vítězným gólem a asistencí.

Pro hosty šlo naopak o nanejvýš kruté rozuzlení utkání, v němž navzdory bídným předešlým výsledkům a postavení v tabulce podali kvalitní výkon a po brzké trefě Richarlisona dlouho zdárně drželi na půdě favorita hubený náskok. S nástupem Iheanacha se však Foxes vzepjali k velkému zvratu, kdy nejprve srovnal svým třináctým gólem sezony Vardy, a poté sám Iheanacho v 95. minutě zakončil svůj parádní únik obstřelením Jordana Pickforda. Hostům ještě zasvitla naděje, neboť čárový rozhodčí po gólu signalizoval postavení mimo hru, avšak jeho kolegové u videa Iheanachovo postavení mimo hru vyloučili a King Power Stadium si tak mohl užít hned dvojnásobnou oslavu.

Zatímco Leicester prodloužil svou stávající šňůru výher již na šest zápasů po sobě a zůstává druhý s osmibodovým odstupem na vedoucí Liverpool, Everton se i nadále se čtrnácti body potácí na první nesestupové sedmnácté příčce a pozice Marca Silvy se jeví čím dál více neudržitelnější, jakkoli lze nedělní výkon Toffees hodnotit vyjma konečného výsledku pozitivně.

Everton do zápasu vstoupil výtečně a vytvořil si i první šanci večera, když Djibril Sidibé tvrdou ranou zamířil až příliš vysoko. Pravý bek hostí se nedlouho poté ujal role asistenta a excelentním centrem do šestnáctky vybídl k zakončení Richarlisona, jenž s přehledem skóroval hlavou počtvrté v sezoně. Domácí pouze několikrát zahrozili skrze Ayozeho Péreze, a když už se zdálo, že jim po zákroku Holgatea na Chilwella připadla výhoda pokutového kopu, byl sudí Graham Scott opraven videorozhodčím, že o provinění proti pravidlům se nejednalo, a původně nařízená penalta se tak nekonala.

I po změně stran měli lepší nástup hosté a bylo zapotřebí klíčového bloku na poslední chvíli v podání Jonnyho Evanse, aby Dominic Calvert-Lewin vedení Evertonu nezdvojnásobil. Chvíli nato neuspěl ze slibné pozice po rohovém kopu ani neobsazený Michael Keane a Toffess nakonec neproměněné šance mohly mrzet dvojnásob. První pokusy Ricarda Pereiry a střídajícího Iheanacha ještě Pickford zneškodnil, ale v 68. minutě se již domácí dočkali. Po dobré práci Ndidiho se vyřítil Iheanacho kupředu, nesobecky předal míč volnému Vardymu a nejlepší střelec Premier League nabídnutou příležitostí nepohrdl.

Poté, co Vardy a na druhé straně Moise Keane zahodili další nadějné šance, zdálo se, že utkání dospěje k dělbě bodů. V páté minutě nastavení si ale Foxes vytvořili ještě jednu šanci, když se na konci bleskového útoku po kolmici Pereiry ocitl Iheanacho, pohrál si klopýtajícími obránci soupeře a parádní ranou k tyči strhl i s přispěním videa výhru na stranu Leicesteru.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

-2,5

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele