4. kolo
01.09.2019 15:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

V gólové přestřelce mezi Evertonem a Wolves uspěli domácí

V úvodních třech kolech vstřelil Everton jedinou branku, jeho soupeř Wolverhampton jen o jednu více. Přesto jejich vzájemný duel byl velmi atraktivní a plný gólů, úspěchy slavili díky dvěma Richarlisonovým a jedné Iwobiho brance domácí, za hosty vždy srovnávali Saïss a Jiménez.

Na první gól se nečekalo dlouho. Už v páté minutě postupoval ze strany na brankáře Kean, jenž v zakončení selhal. Balón se však od brankáře odrazil zpět do zakončujícího hráče a nadále na vápno k Richarlisonovi, na nějž zívala poloodkrytá klec, kterou neměl problém trefit a krkolomnou akci zakončil brankou.

Vyrovnáno však bylo záhy. Traoré na pravé straně udržel balón a prosmýkl se kolem obránce. Jeho přízemní centr se poté poodrážel až k Romanu Saïssovi, jenž z malého vápna snadno překonal Pickforda.

Gólové hody pokračovaly. Napravo si potáhl míč Sigurdsson, který odcentroval na zadní tyč. Tam nabíhal Alex Iwobi a zcela osamocen hlavičkoval, což nemohlo skončit jinak než znovunabytím vedení Toffees.

Neuplynulo ani čtvrt hodiny, když mohl opět vyrovnat Cutrone. Po rohovém kopu a nastalém zmatku se dostal k míči, jenž jej bravurně vychytal Pickford. A italský kanonýr měl na kopačce branku ještě jednou, tentokráte jeho volej na malém vápně zblokoval Keane.

Oproti velmi atraktivnímu začátku zápas pokračoval v poměrně nudném tempu a více než tři čtvrtě hodiny nebyla k vidění žádná větší příležitost. Až patnáct minut před koncem vhazoval Bennett, jeho aut za sebe prodloužil Boly a Raúl Jiménez i přes soupeřovu kopačku v obličeji dostal míč za gólmanova záda.

Nerozhodný výsledek ale na Everton i do třetice zapůsobil jako rudý hadr na býka a s vedoucím gólem na sebe nenechal dlouho čekat. Digne v pádu odcentroval mezi penaltu a brankoviště, mohutný výskok tam předvedl Richarlison a druhou trefou v utkání překlopil stav na stranu svého týmu.

A brzy mohl mít Brazilec na kontě hattrick, jeho podařenou střelu levačkou ale zneškodnil Patrício. Ten se vyšvihl ještě jednou, naděje svého týmu udržel proti Minově hlavičce. Vlci museli poslední sekundy dohrát o deseti, neboť za tvrdý faul na Richarlisona viděl Willy Boly druhou žlutou kartu a tím pádem se musel poroučet do sprch. Everton se tak rázem vyšvihl na páté místo, naopak Wolverhampton se pohybuje jen jednu pozici nad sestupovým pásmem.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

Iwobi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele