7. kolo
28.09.2019 18:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Everton FC - Manchester City 1:3

Manchester City pokračuje v nahánění vedoucího Liverpoolu a po výhře na hřišti Evertonu ztrácí stále 5 bodů. V Goodison Parku to dlouho byla vyrovnaná bitva, kterou nakonec dvacet minut před závěrečným hvizdem rozhodl z přímého volného kopu Ryiad Mahrez.

První velká šance patřila Manchesteru City - po přízemním centru Mahreze se na zadní tyči zjevil úplně volný Gündogan, před odkrytou brankou však selhal a míč poslal pouze do břevna. O pár minut později už se ale skóre poprvé změnilo - po pravé straně utekl Mahrez, na hranici vápna míč předložil De Bruynemu, který načechraným centrem našel hlavu Jesúse, který hosty snadno poslal do vedení. Po půlhodině hry bylo ale vyrovnáno - centr Sigurdssona odvrátil Fernandinho jen ke Keanovi, od nějž se míč odrazil k osamocenému Colemanovi, který obloučkem přehodil brankáře Edersona a nasměroval míč do brány. Na brankové čáře jej ještě doklepl útočník Calvert-Lewin a srovnal tak na 1:1. O pár minut později mohli jít domácí dokonce do vedení, jenže Sigurdsson sám před Edersonem nezpracoval těžký míč a šance tak vyšuměla do ztracena.

Druhý poločas začal lépe Everton a Mina mohl po rohovém kopu dokonat obrat, proti byl ale hostující brankář. Po hodině hry spálil obrovskou šanci hostující Sterling. Mahrez jej našel parádní kolmicí a anglický křídelník stál na penaltě zcela sám tváří tvář brankáři Pickfordovi. Situaci však vyřešil prachmizerně, když své zakončení nasměroval dobrého půl metru vedle levé tyče domácí branky.

V sedmdesáté minutě přišel rozhodující moment celého zápasu - volný přímý kop Mahreze totiž Pickford trochu podcenil a střelu na vlastní stranu pustil za svá záda. Na druhé straně mohl Calvert-Lewin vyrovnat i podruhé, tentokrát jej ale ve stoprocentní šanci skvěle vychytal Ederson. Po dalším rohovém kopu se k hlavičce dostal opět Mina, skvělý Ederson ovšem domácím vyrovnat prostě a jednoduše nedovolil. A tak nakonec padla branka na druhé straně - po rychlém protiútoku se k zakončení dostal Sterling a ranou o břevno dostal míč za brankovou čáru. Manchester City si tak po velkém boji odváží důležitou výhru 3:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele